sidux για αρχάριους (aka "Το thread του sidux")

72 posts / 0 new
Τελευταία καταχώριση
Εικόνα: arkara
arkara
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 0
sidux για αρχάριους (aka "Το thread του sidux")

δεν μπορω να βρω ενα iso του sidux που να ειναι gnome.. ποιος μπορει να μου δωσει ενα λινκ? εγω βρισκω μονο λινκς του sidux kde.

Εικόνα: LinuxNeophyte
LinuxNeophyte
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 230

Παράθεση από arkara:

δεν μπορω να βρω ενα iso του sidux που να ειναι gnome.. ποιος μπορει να μου δωσει ενα λινκ? εγω βρισκω μονο λινκς του sidux kde.

δεν υπάρχει

το sidux έχει μόνο kde και μεταξύ μας καλά κάνει

Gnome= μπλιαχ

__________________

ArchLinux User

Εικόνα: alfisti
alfisti
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 5260

ρε παιδια, αυτα τα σχολια μου θυμιζουν τους υποψηφιους του ΠΑΣΟΚ ().
δεν τα αφηνουμε καλυτερα?

__________________

====

http://alfistigr-photo.blogspot.com/

Εικόνα: arkara
arkara
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 0

φιλε μου εδω θα διαφωνισω..
αλλα το εψαξα και αλλο και πραγματι δεν υπαρχει..

Εικόνα: alfisti
alfisti
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 5260

ετοιμαζεται και θα βγει σε λιγο καιρο.

Παρ ολα αυτα, μπορεις να  εγκαταστησεις μονος σου gnome, το οποιο υπαρχει στα αποθετηρια.

__________________

====

http://alfistigr-photo.blogspot.com/

Εικόνα: LinuxNeophyte
LinuxNeophyte
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 230

Παράθεση από alfisti:

ετοιμαζεται και θα βγει σε λιγο καιρο.Παρ ολα αυτα, μπορεις να  εγκαταστησεις μονος σου gnome, το οποιο υπαρχει στα αποθετηρια.

gnome στο sidux δεν πρόκειται να υπάρξει, υπάρχει μόνο το xfce

Aν ψάξεις στο φόρουμ του sidux θα δεις ότι οι devs λένε πως το gnome στο unstable έχει πολλά προβλήματα και για αυτό τον λόγο δεν το έχουν

Πάρε και το σχετικό link

http://sidux.com/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=24 86&highlight=gnome+sidux

__________________

ArchLinux User

Εικόνα: alfisti
alfisti
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 5260

για περαστε και απο δω για να ομορφυνετε το sidux σας

http://sidux.com/PNphpBB2-viewtopic-t-239.html


(dimitri, ειδα το sidux και νομιζω οτι θα τα πεταξω ολα και θα κρατησω μονο αυτο -λεμε τωρα!-)

__________________

====

http://alfistigr-photo.blogspot.com/

Εικόνα: dimitris
dimitris (not verified)

Εμ, μόνο το "καλό πράγμα" δίνουμε στα DVD του περιοδικού :)

Εικόνα: alfisti
alfisti
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 5260

ok.
παμε λοιπον.
Πρωτη αποπειρα στο laptop με live cd:

η καρτα για ασυρματη συνδεση ειναι broadcom. στην εκκινηση δεν βρηκαμε τιποτα.

Δινουμε λοιπον

apt-get install bcm43xx-fwcutter b43-fwcutter

και το κανουμε εγκατασταση.

στην συνεχεια μεσω κονσολας, καταφερνουμε το firmware και φτανουμε στο σημειο να αναβει το λαμπακι του πληκτρου που ελεγχει την ασυρματη συνδεση.

Αλλα.... μεχρι εκει!

Δεν καταφερα συνδεση ενω η καρτα (φαινεται να) δουλευει. Την εχει δει εντωμεταξυ σωστα σαν broadcom dell corp κλπ κλπ.

Η συνεχεια θα δοθει αυριο. μεχρι τοτε, ακουω γνωμες!




αυτο παιρνω απο το kwifi

__________________

====

http://alfistigr-photo.blogspot.com/

Εικόνα: alfisti
alfisti
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 5260

επισης:


 
[email protected]:/home/sidux# iwlist eth1 scan
eth1      Scan completed :
          Cell 01 - Address: 00:1B:2F:4B:2B:A2
                     ESSID:"NETGEAR"
                     Protocol:IEEE 802.11bg
                     Mode:Master
                     Channel:11
                     Frequency:2.462 GHz (Channel 11)
                     Encryption key:on
                     Bit Rates:1 Mb/s; 2 Mb/s; 5.5 Mb/s; 9 Mb/s; 11 Mb/s
                                6 Mb/s; 12 Mb/s; 18 Mb/s; 24 Mb/s; 36 Mb/s
                                48 Mb/s; 54 Mb/s
                     Quality=92/100  Signal level=-58 dBm  Noise level=-69 dBm
                     IE: WPA Version 1
                          Group Cipher : TKIP
                          Pairwise Ciphers (1) : TKIP
                          Authentication Suites (1) : PSK
                     Extra: Last beacon: 70ms ago

__________________

====

http://alfistigr-photo.blogspot.com/

Εικόνα: alfisti
alfisti
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 5260

στο /lib/firmware υπαρχουν ολα. το εχω ελεγξει.
η καρτα δουλευει απο την στιγμη που την χειριζομαι.
και αν δεις  την screen το δικτυο το βλεπει, αλλα δεν μπαινω internet.
λογικα κατι φταιει στις ρυθμισεις network interface η δεν ξερω που αλλου.
Φτανω στο σημειο ρυθμισης του wirelles. Βλεπει την καρτα σωστα και αρχιζουν οι ερωτησεις για essid κλπ. Eκει κατι πρεπει να παιζει

(δεν ξερω αν εχει σημασια αλλα μιλαμε για live. Δεν θα κανω εγκατασταση στο laptop αν δεν δω οτι ρυθμιζεται. Παντως στο pc θα μπει σιγουρα και θα ειναι η βασικη. -θα εμπαινε σημερα αλλα μου εφαγε ωρα η fedora)

alfisti2007-11-8 0:50:37

__________________

====

http://alfistigr-photo.blogspot.com/

Εικόνα: dimitris
dimitris (not verified)

Με
iwconfig essid "MyESSID"
iwconfig key 0123456789 open

dhclient eth1

τι σου λέει;

Εικόνα: dimitris
dimitris (not verified)
Δοκίμασε και το εξής:
rmmod bcm43xx
modprobe bcm43xx

και μετά ξανασυνδέσου. Δες:
http://worldforum.pardus-linux.nl/index.php/topic,721.0.html

Εικόνα: dimitris
dimitris (not verified)

Quote:


DHCPDISCOVER on eth1 to 255.255.255.255 port 67 interval 6
DHCPOFFER from 192.168.1.1
DHCPREQUEST on eth1 to 255.255.255.255 port 67
DHCPACK from 192.168.1.1
bound to 192.168.1.2 -- renewal in 36803 seconds.
[email protected]:~#



Αυτό εδώ λέει ότι πήρες IP. Είσαι ο 192.168.1.2.

Ping κάνεις στο 192.168.1.1;

Routing; Δώσε πάλι το ίδιο και μετά
su
route

Και αμα δεν δεις τίποτε:

route add default gw 192.168.1.1

Μετά μπας και δεν έχεις nameservers;
cat /etc/resolv.conf
να δεις τι nameserver σου δίνει.


Καλά για τις πρώτες τρεις εντολές που έδωσες, με άφησες άφωνο...

Εικόνα: alfisti
alfisti
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 5260


__________________

====

http://alfistigr-photo.blogspot.com/

Εικόνα: alfisti
alfisti
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 5260

μετα το συνηδειτοποιησα, αλλα τις αφησα επιτηδες.
ειδες τι κανουν οι πρωταρηδες?

__________________

====

http://alfistigr-photo.blogspot.com/

Εικόνα: dimitris
dimitris (not verified)

Το τσέκαρες αυτό με την IP; ping κάνει;

Εικόνα: alfisti
alfisti
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 5260

ενταξει ως γνωστον λυθηκε το προβλημα μετα την εγκατασταση στο usb flash (και γλυτωσα και τον θορυβο απο τον σκληρο).

η αρχη ηταν δεν θα ελεγα δυσκολη, αλλα διαφορετικη απο οτι ειχα συνηθισει μεχρι τωρα.
για να εχω και τις ευκολιες μου, εγκατεστησα μεσω κονσολας το synaptic.
μεσω κονσολας επισης το compiz (πως θα κανω χωρις τον κυβο μου?).

αλλα:
εχω το compiz, emerald, setings κλπ, αλλα οχι τρισδιαστατα εφε. δηλαδη υπαρχουν ολα, επιλεγω κυβο και περιστροφη, αλλα....  τιποτα.

μιλαω για το laptop, με καρτα intel, που ολες οι διανομες δουλευουν 3d μονες τους.
στο sidux μου λειπει κατι που μου διαφευγει?

(το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι οι drivers της καρτας -αλλα για intel?-)

__________________

====

http://alfistigr-photo.blogspot.com/

Εικόνα: dimitris
dimitris (not verified)

υποθέσουμε ότι φταίνε οι drivers, και όχι λάθος ρύθμιση (δεν έχεις κανένα μα κανένα εφέ;) τότε...

Με την εντολή

sgfxi -n

επανεγκαθιστάς αυτόματα τους σωστούς Χ drivers.

Ενώ με τον διακόπτη -Ν μπορείς να επιλέξεις συγκεκριμένο driver, π.χ.
sgfxi -N i810 (ή i128 i740 i810...)

Πριν το δοκιμάσεις δώσε:
apt-get update
apt-get install sidux-scripts

και μετά

sgfxi μπλα μπλα

Δες εδώ:
http://manual.sidux.com/en/hw-dev-hw-dri-en.htm


Εικόνα: alfisti
alfisti
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 5260

The following packages will be upgraded:
  sidux-scripts
1 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 374 not upgraded.
Need to get 16.2kB of archives.
After unpacking 28.7kB of additional disk space will be used.
Get:1 http://sidux.com sid/main sidux-scripts 0.1.36 [16.2kB]
Fetched 16.2kB in 0s (46.5kB/s)
(Reading database ... 77540 files and directories currently installed.)
Preparing to replace sidux-scripts 0.1.30 (using .../sidux-scripts_0.1.36_all.deb) ...
Unpacking replacement sidux-scripts ...
Setting up sidux-scripts (0.1.36) ...
[email protected]:/home/dimitris# sgfxi -n
ERROR: (250) You must be out of X/KDE to run this graphics installer.
Exiting script now.
[email protected]:/home/dimitris#   


κι αν γινουν ολα σαλατα?

alfisti2007-11-15 1:3:49

__________________

====

http://alfistigr-photo.blogspot.com/

Εικόνα: alfisti
alfisti
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 5260

Detecting GFX Card...
 * Detected Card: Hewlett-Packard Company 945 GM
Hewlett-Packard Company Mobile 945GM/GMS/940GML Express Integrated Graphics Cont
roller
 * Kernel Module: intel
intel

Backing up sources.list...
 * Copy /etc/apt/sources.list to /etc/apt/sources.backup
 * Creating temporary sources.list
 * Running apt-get update.
/usr/sbin/install-binary-gfx: line 460: [: too many arguments
/usr/sbin/install-binary-gfx: line 464: [: too many arguments

Start Logging.
 * Create Log file.

Preparing the source...
 * Kernel Headers found.
 * Running module-assistant prepare.

Installing Source for intel
intel...
 ! ERROR: (231) Could not fetch Source Package !
/usr/sbin/install-binary-gfx: line 78: [: /var/log/sidux-intel: binary operator        &nbs p;         &nbs p;         &nbs p;         &nbs p;       expected

Cleaning up. Please wait.

Script finished.

[email protected]:/home/dimitris#

__________________

====

http://alfistigr-photo.blogspot.com/

Εικόνα: alfisti
alfisti
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 5260

1. μπα! κανενα εφε.
2. δεν εχω ξαναδει kde να τρεχει ετσι!

__________________

====

http://alfistigr-photo.blogspot.com/

Εικόνα: dimitris
dimitris (not verified)

Τι στο καλό είναι στις γραμμές 460 και 464, μου λες;

/usr/sbin/install-binary-gfx: line 460: [: too many arguments
/usr/sbin/install-binary-gfx: line 464: [: too many arguments

[Xώρο έχεις;]

Το /var/log/sidux-intel τι λέει;

Εικόνα: dimitris
dimitris (not verified)

2. Ασχημα πάει, ε; :)
1. Έτρεξε τελικά το σκριπτ. Εμεινα με την εντύπωση πως όχι.

Εικόνα: alfisti
alfisti
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 5260

Παράθεση από dimitris:



Το /var/log/sidux-intel τι λέει;



μα.... δεν εχω τετοιο πραμα!!



και: δεν εχω touchpant

πως ενεργοποιεις το login σαν root?

τα προσπαθω!

__________________

====

http://alfistigr-photo.blogspot.com/

Εικόνα: alfisti
alfisti
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 5260

μπαααα!!!

φωνη βοωντος εν τω forum

__________________

====

http://alfistigr-photo.blogspot.com/

Εικόνα: dimitris
dimitris (not verified)

μα τι παίζει; Θα με κάνεις να γυρίσω στο Sidux... :)

με sudo παίζει; τα κολπάκια του Ubuntu δεν κάνουν;

sudo su
passwd


Να σου πω... μήπως πρέπει να αλλάξεις τις προτιμήσεις του KDM; Μήπως κόβει τον root;

Εικόνα: alfisti
alfisti
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 5260

οχι μην πας. 
θα λυθει.
(δεν μιλαω για κονσολα. δεν κανω login σαν root. θα το δω στο kde)

__________________

====

http://alfistigr-photo.blogspot.com/

Εικόνα: arkara
arkara
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 0

τελικά το sidux είναι οκ για desktop χρήση?

Εικόνα: dimitris
dimitris (not verified)

Και για desktop και για laptop. To τρέχω κανά μηνα σε 2 συστήματα χωρίς πρόβλημα. Με αυτά τα συστήματα δουλεύω :)

--
Any fool knows a dog needs a home,
A shelter from pigs on the wing.

Εικόνα: arkara
arkara
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 0

και εγω στο virtual που το έχω δεν έχει προβλήματα..
αλλά μου κάνει μεγάλη εντύπωση το να κάνεις update..
έχει 20mb κάθε μέρα! πολύ πράγμα!

Εικόνα: tzikoz
tzikoz
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 0

:) :) Μετα απο αρκετο καιρο για σας και απο μενα.
Προσφατα,εστησα το λειτουργικο,απο το τευχος του περιοδικου(ναναι καλα αυτοι οι ανθρωποι!!!)
Εκπληκτικο OS!!!!
:) :) :)

Εικόνα: dimitris
dimitris (not verified)

Καλωσήλθες, tzikoz.

arkara, λογικό είναι να έχει τόσα updates. Με την unstable διανομή του Debian παίζεις. Δεν είναι παίξε-γέλασε. Εκεί γίνεται πολύ packaging :)

Εικόνα: tzikoz
tzikoz
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 0

Καλημερα....
Εχω προβλημα με την συνδεση στο Διαδικτυο.
Στο Λαπ,εχω και συνδεση με καλωδιο-καρτα,και ασυρματη καρτα.
Στο config,ενω τα εντοπιζει,δεν μου ανοιγει καμια σελιδα.
Τι συμβαινει;

Εικόνα: luckyb
luckyb
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 2510

Όταν λες config εννοείς το KDE control center ή κάτι άλλο?
Δεν παίζει ούτε με καλώδιο ούτε wireless ??

Δοκίμασες από το Sidux Control Center -> Network -> Configure Network Cards (πριν μπούμε σε CLI διαδικασίες)?

Εικόνα: thanos
thanos
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 3050

Ποιο καλό παιδάκι μπορεί να μου πει τι repos έχει στο δικό του siduxaki :) ???


Κατεβάστε το Happy Linux

Εικόνα: alfisti
alfisti
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 5260

καλως τον thano!!
πως απο δω? :) :)

τετοια ωρα μην μου βαζεις δυσκολα

ημουν ετοιμος για shutdown -μην με βαζεις να κανω restart.

και δεν θα πω υπομονη μεχρι αυριο, γιατι μεχρι τοτε...

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

__________________

====

http://alfistigr-photo.blogspot.com/

Εικόνα: alfisti
alfisti
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 5260

αυτο το ειδες (για αρχη)?

εχει κατι λιγα (αλλα και βασικα) απο τoν luckyb

http://www.linuxformat.gr/?q=forum/sidux-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%82

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

__________________

====

http://alfistigr-photo.blogspot.com/

Εικόνα: thanos
thanos
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 3050

E μιας και ήταν μέρα μεγάλων αλλαγών στο σκληρό (η κακή μέρα από το πρωί-ξημέρωμα φαίνεται) είπα να περάσω και μια βολτίτσα από sidux...

Ok μη σε βάζω σε μπελάδες,απλά μπερδεύτηκα λίγο γιατί έχει δύο λίστες με repos μια sidux και άλλη debian.Τέσπα θα δω το παραπάνω 8εματάκι και λίγο ο γουγλης θα μας σώσει.

:)


Κατεβάστε το Happy Linux

Εικόνα: dimitris
dimitris (not verified)

Τα δικά μου είναι ως εξής:

Στο /etc/apt/sources.list.d/debian.list έχω:

deb http://ftp.us.debian.org/debian/ sid main contrib non-free
#deb http://ftp.gr.debian.org/debian/ sid main non-free

Και στο /etc/apt/sources.list.d/sidux.list...


deb http://ftp.heanet.ie/pub/sidux/debian sid main contrib non-free fix.main fix.contrib fix.non-free

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

Εικόνα: luckyb
luckyb
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 2510

σχεδόν τα ίδια με τον dimitri (οι διαφορετικοί servers δεν πιάνουν)
Μόνο στο sidux.list έχω προσθέσει στο μακρινάρι και το "firmware" μαζί με τα main, non-free kλπ

Εικόνα: fox_hound
fox_hound
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 60

Αγόρασα πρόσφατα το EEE PC της asus και αποφάσισα να εγκαταστήσω το sidux απο το dvd σας. Κατάφερα να λειτουργήσω την κάρτα δικτύου με τους drivers των windows αλλα το wireless δεν μπόρεσα... καμία βοήθεια;

Εικόνα: luckyb
luckyb
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 2510

Γενικά για ρυθμίσεις καρτών δικτύου το Sidux διαθέτει ένα (ίσως λίγο άχαρο, αλλά πολύ χρήσιμο) εργαλείο, το ceni
http://www.linuxformat.gr/?q=forum/sidux-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%82

Δεν στη βλέπει καθόλου ?
δηλαδή με

su
ifconfig

δεν τη βλέπεις??

Εικόνα: g.b
g.b
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Απρ 2008
Πόντοι: 2130

γεια σας...εγώ να ρωτήσω κάτι...?

το live cd <Νύξ> , έχει δυνατότητα εγκατάστασης....?

ένας συνάδερφος μου το έδειξε ...(καλά το φόντο είναι φοβερό)...και δεν μπορούσαμε να βρούμε το install...

Εικόνα: alfisti
alfisti
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 5260

Καί βέβαια.
Καί νομίζω μάλιστα ότι υπάρχει καί εικονίδιο στην επιφάνεια (βέβαια τώρα θα μού πείς "αν ήταν τόσο εύκολο ρε φίλε, δεν θα ρώταγα".)

Γιά να μην μπαίνω τώρα στο sidux, δες εδώ
http://manual.sidux.com/en/hd-install-en.htm#Installation

καί εδώ (κάτι λένε γιά τα γένεια μας :) )
http://www.linuxformat.gr/?q=forum/sidux-%CF%83%CE%B5-usb-%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82

απλά διάλεξε hd καί όχι usb

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

__________________

====

http://alfistigr-photo.blogspot.com/

Εικόνα: g.b
g.b
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Απρ 2008
Πόντοι: 2130

καλησπέρα alfisti ,

όταν κάνουμε boot με το live cd του Ερως , είναι ευδιάκριτο το install sidux ,

στο Νυξ δεν το βρίσκουμε...τι να πω , θα το ψάξω ξανά και θα δούμε...

προς το παρόν ultimate ....

Εικόνα: fox_hound
fox_hound
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 60

Τελικα τα εγκατέστησα κανονικα στο εσωτερικο σκληρο γιατι τα είχα σε usb και τα αναγνώρισε όλα... αλλα τώρα εχω το πρόβλημα οτι ενώ βρίσκω ελευθερα δίκτυα με το kwifimanager δεν μπορώ να συνδεθω. Εγκατέστησα και το ceni το δοκίμασα και απο εκεί αλλα τιποτα...

Εικόνα: fox_hound
fox_hound
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 60

Καλησπέρα! εχω εγκαταστήσει στο eeepc μου το sidux 2008-1 kde-lite για να μην πιάνει και πολυ χώρο αφου 4gb εχω ολα κι ολα...
αλλα όταν έκανα dist-upgrade δεν ξέρω πώς τα κατάφερα και σχεδόν γέμισε όλος ο σκληρός.Πως μπορώ να κάνω μία δίαιτα στο σύστημα μου; προσπάθησα να αφαιρέσω μερικά πακέτα αλλα δεν ξέρω ποια μου χρειάζοντα και ποια οχι...

Εικόνα: g.b
g.b
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Απρ 2008
Πόντοι: 2130

καλησπέρα fox , εγώ ακολουθώ την συνβουλή του alfisti , ο οποίος μου είπε τα εξής

δώσε

apt-get clean

και

apt-get autoremove

δεν γνωρίζω ακριβώς την λειτουργία , αλλά στο autoremove κάτι αφαίρεσε...

τώρα αν θες περίμενε και για κανένα άλλο σχόλιο από κανέναν πιο έμπειρο...

Εικόνα: fox_hound
fox_hound
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 60

Δεν βελτιώθηκε καθόλου η κατάσταση... κάτι kb μονο ελευθερωθηκαν...

Εικόνα: alfisti
alfisti
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 5260

το autoremove αφαιρει πακετα που δεν χρειαζονται πλεον.

σε 4 gb τα πραγματα ειναι οριακα. (εμενα αν εξαιρεσω το home ειναι δεσμευμενα καπου στα 6 gb).

σε τοσο χωρο, πρεπει να εισαι προσεκτικος:

να εγκαταστησεις λιγα προγραμματα που πραγματικα χρειαζεσαι
να αποφευγεις τα update (ετσι η αλλοιως καθε 3 μηνες θα εχεις νεο sidux και θα κανεις dist upgrade).

αν δεν θες να προχωρησεις γρηγορα σε ξαναεγκατασταση, αφαιρεσε προγραμματα.

(ειχα sidux για πολυ καιρο σε 4αρι φλασακι και δεν ειχα προβλημα -αλλα ενταξει δεν εβαλα και openoffice -το abi ας πουμε κανει την ιδια βασικη δουλεια και δεν πιανει σχεδον τιποτα -και παει λεγοντας).

ΥΓ.: ωπα, τωρα προσεξα το dist upgrade που εγραψες. ξαναδωσε σε παρακαλω

apt-get update
apt-get autoremove

κοιτα επισης ο φακελος
/var/cache/apt/
ποσο χωρο δεσμευει. ειναι πακετα που δεν χρειαζεσαι (και λογικα αυτα αφαιρει το autoremove)

====

the hamster's is out there

http://hamster.tuxhost.gr/

__________________

====

http://alfistigr-photo.blogspot.com/