Monomaxos Lite και wireless usb Netgear WPN111

mark1laz | Κυρ, 11/27/2011 - 16:28 | 1' | 33

εγκατέστησα σε ενα pentium 3 στα 800 MHZ 512 RAM το Monomaxo lite και δεν μπορώ να μπω στο ιντερνετ με wireless usb Netgear WPN111. Τι μπορώ να κάνω;;;

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

καλησπέρα  είναι φορητός  ή  desktop  ο υπολογιστής εάν είναι φορητό να βάλεις τους κλειστούς οδηγούς για το  wireless και νομίζω όλα καλά θα είναι

 να συνδεθεις ενσυρματα. Η να δοκιμασεις καποια αλλη Live διανομη και να δεις αν δουλευει το usb. Τι αλλο να κανεις?

  πριν να κανεις την εγκατασταση που θελει ωρα πολλη γιατι δεν δοκιμαζες πρωτα αν δουλευει σωστα το usb?

καλησπέρα  είναι  desktop  ο υπολογιστής και δουλευει σωστα το usb σε windows XP!

 δεν ενδιαφερει να δουλευει σωστα στα XP. Αφου στο κουτι του οταν το αγορασες ειχε μεσα και τον driver σιγουρα θα δουλευε σωστα στα  windows. Για να παιξει στα windows καποιοι στρωθηκαν & γραψαν κωδικα για τον driver. μην περιμενεις λοιπον να το συνδεσεις στο Linux και να παιξει το ιδιο χωρις καποιον οδηγο για  Linux.Μην ειμαστε και πλεονεκτες ! ! ! Χατζηχρηστος...

 LINUX να ναι και δωστου στικακια ασυρματα να συνδεθει με το ιντερνετ !!!!!!!!??? κινεζικα γιαπωνεζικα κορεατικα ταιβανεζικα ο,τι να ναι δωστου τα και θα παιξει ???!!! Ειπαμε αλλα οχι και ετσι..

  αλλα μην απελπιζεσαι... ολο και καποιο στικι ασυρματο θα υπαρχει να κανεις τη δουλεια σου. Κανενας που να δουλευει με LINUX σε netbook aαν και το βλεπω λιγακι χλωμο τεσπα.

Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι ,πήγενε στο σημείο πάνω στην μπάρα που δείχνει τις συνδέσεις και προσπάθησε στο σημείο που δείχνει επεξεργασία συνδέσεων > ασύρματη  να δείς εάν κάτι μπορείς να κάνεις 

 δεν νομιζω πως θα το διαβασει καν το post..για να μην πω πως εχει ηδη διαγραψει και τον Μονομαχο. Τι να κανουμε? το Linux δεν ειναι για ολους.

zenwalk05] δεν νομιζω πως θα το διαβασει καν το post..για να μην πω πως εχει ηδη διαγραψει και τον Μονομαχο. Τι να κανουμε? το Linux δεν ειναι για ολους.

Δεν χρειάζεται να είσαι τόσο εριστικός. Μία απορία εξέφρασε ο άνθρωπος...

 οταν κανεις δεν ενδιαφερθηκε ποτε να γραψει ποιες οι στοιχειωδεις απαιτησεις για να δουλεψει καποιος πρωτη φορα στο LINUX , ταλαιπωρειται ο κοσμακης να εγκαταστησει μια διανομη και αφου το καταφερει επιτελους
τοτε συνειδητοποιει πως ξεχασε το σημαντικοτερο . Ειναι αποκομμενος απο τον ωξω κοσμο γιατι δεν εχει προσβαση στο internet ! ! ! ! ! ! ! ! !    Και προσπαθει με... στικακια να βρει μια ακρη ο ταλαιπωρος ο κοσμακης..
  Ποιο ειναι τελος παντων το στικακι που απροβληματιστα δουλευει σε LINUX  και με ποια διανομη? Η μηπως ειναι ενας αθλος να συνδεθει κανεις με στικακι ?  Μαυρ ειν η νυ υ  υ χτα στα βουνα α α στον κα α α μπο πεφτει χιοοονη...

H αρχική προυπόθεση για να ασχοληθεί κάποιος με το linux είναι να έχει όρεξη να μάθει καινούργια πράγματα. Αν δεν μπόρείς να τον βοηθήσεις το φίλο μας που έκανε την ερώτηση, τουλαχιστον μην καταδικάζεις την προσπάθεια και τη θέλησή του να ασχοληθεί με το linux. Φιλικά παντα.

  και τοτε ξαναγυρναει παλι εκει που ηταν και πριν... στα γουηντοουζ του μπιλ γκαιητς... τραγικο ε ?

  καθολου δεν τον καταδικαζω. Και να σαι σιγουρος πως μπορω να δωσω πολυ χρησιμες οδηγιες. Αλλα αν δεν εχει ενσυρματη συνδεση σπιτι , ενα ρουτερ ρε παιδι , πως να δει προκοπη ? με το..στικακι ? τραγικο να λειπει το...ρουτερ απο το δωματιο !

   αντε τωρα βοηθησε τον ανθρωπο που ειναι στη μεση του...πουθενα με ενα λαπτοπ και ενα...στικι να συνδεθει ασυρματα στο net  τρεχοντας Linux οταν το στικι ειναι σχεδιασμενο να δουλευει με τα γουηντοουζ του βασιλακη...τραγικοτατο ..

https://answers.launchpad.net/ubuntu/+source/ndiswrapper/+question/60251
Ίσως αυτό σε βοηθήσει.

το καλό με τα linux είναι ότι πάντα κάποιος θα βρεθεί να δώσει μια απάντηση στο πρόβλημα που σε απασχολεί (φοβερή κοινότητα) και αυτό το ξέρουν όλοι όσοι έρχοντε σε επαφή με τα linux Το θέμα είναι ότι εάν κάποιος απογοητευθεί και τα παρατήσει ότι αποτελεί κακή πληροφόρηση για το τι συμβαίνει με τα linux και το αποτέλεσμα νομίζω είναι να απογοτεύσει και άλλους να τα δοκιμάσουν Γι΄αυτό χαίρομαι πο έστω και εάν μια υπόθεση σαν αυτή που προσπαθούμαι όλοι μαζί να βοηθησουμε είναι χαμένη εμείς δεν τα παρατάμε

   το Linux χρειαζεται καποιες συνθηκες & προυποθεσεις για να κανει καποιος τα πρωτα του βηματα. Αν δεν μπορει να συνδεθει με τον ωξω κοσμο γιατι το μονο που εχει σαν hardware ειναι ενα ..στικι τοτε τι μπορουμε να κανουμε οσο και να θελουμε να βοηθησουμε ? Linux & στικι για τα παραθυρα του..Βασιλακη γινεται ? δεν γινεται δυστυχως.. 

offtopic mode on
zenwalk05 ενταξει καταλάβαμε, για σένα δεν αξίζουν όλοι να ασχοληθούν με linux. Αν όμως δεν έχεις κάτι να προτείνεις στο φίλο μας, καλύτερα να κρατάς τις απόψεις σου για σένα ή για ένα ανάλογο topic...
offtopic mode off

  το αντιθετο. Ολοι πρεπει να προσπαθησουν να παρουν μια ιδεα για κατι διαφορετικο απο τα παραθυρα του Βασιλακη..Ομως η συνδεση με το net δεν γινεται με ευχολογια. Θελει μια συνδεση αλλιως ειναι σαν τα γουηντοουζ χωρις internet , μονο για να παιζεις κανα παιχνιδι & να βλεπεις καμια ταινια.

    οταν κανει καποιος mobile συνδεση με τα γνωστα δικτυα το στικακι που του δινουν εχει driver για τα παραθυρα. Αν το συνδεσει σε LINUX ειναι σιγουρο πως θα παιξει ? χωρις driver ? το LINUX ειναι πραγματικα μαγικο αλλα ολα γινονται με καποιους drivers.

  στο ερωτημα αυτο ο μονος που μπορει να απαντησει ειναι αυτος που το εθεσε. Πουντος ? Εγινε αφαντος . Καπνος. Αερικο.

  παντως ο Βασιλης ενα πραγμα ειναι σιγουρο. Οταν γυρναει σπιτι κλειδαμπαρωνεται στο δωματιο του να μην τον παρει κανα ματι και τρεχει τι αλλο ??? Λινουξ ! ! !

  το λινουξ δεν ειναι για ολους.Τερμα.Πρεπει να χεις το μικροβιο μεσα σου.Απο την εποχη του σπεκτρουμ ακομα ονειρευομουν ενα συστημα μυθικο. Το λινουξ ξεπαρασε και το μυθο ακομα.

    ενσυρματο ρουτερ 24αρι connex  να  κατεβαινουν ολα σφαιρα ! ! !  Το απολυτο ρουτερ για λινουξ !  Μπραβο , προσπαθησε το . Εδω ειμαστε για ο, τι θες αλλα πως θα κανεις την συνδεση ειναι θεμα.. υδραυλικου. Συνδεσου πρωτα & μετα ολα ειναι πανευκολα.

     PCLINUX OS με LXDE ειναι ο,τι χρεαζεται για ενα μηχανημα με 512 MB . Το PCLINUX OS εχει ακριβως το ιδιο εργαλειο διαχειρισης πακετων με τον Μονομαχο , δλδ το apt & το Synaptic αλλα τα πακετα της διανομης ειναι rpms  & οχι debs. Γενικα τα RPMS ειναι καλυτερα απο τα debs για παρα πολλους λογους. Εξαλλου , με RPMS παιζουν διανομες μεγαθηρια οπως η Red Hat ,  Mandriva-Mageia & Suse ενω με τα debs μονο το debian & το ubuntu. Ειναι πολυ πιο ευχρηστα & δεν γεμιζουν το τερματικο με περιττες γραμμες. & αν το μηχανημα εχει μια ATI η NVidia καρτα , πολυ γρηγορα με ελαχιστες εντολες μπορεις να εχεις 3D desktop με Compiz-fusion ενω με τα debian & ubuntu καλυτερα να το ξεχασεις.Ειδικα το debian ειναι συντηρητικο & ανανεωνεται με ρυθμους πολυ αργους , το ubuntu παλι ειναι & αυτο ενα μαμουθ της πληροφορικης. Η πρωτοπορια στο Linux ακουει στο ονομα  Mandriva , Mageia & PCLINUX OS που & αυτο ενα fork απο τη Mandriva ειναι. & ασφαλως οποιοδηποτε ερωτημα για τις παραπανω διανομες θα απαντηθει σε χρονο dt & θα διαπιστωσεις & μονος σου γιατι ειναι οι πιο ευχρηστες διανομες.

Μπορεί να μου προτείνει καποιος μια καρτα pci ή ένα USB Wirless που να δουλεύει στα linux;;;

       Επιτέλους  ,  πότε  θα  φτιάξουν  αυτή  την  προβληματικότατη  επιλογή  για  την  ''Επεξεργασία''   ,  ώστε να μπορούμε  να  διορθώνουμε   τα  post ?  GMT ,  δεν  το  έχουν  πάρει  χαμπάρι  τόσους  μήνες ?????????????????????????????????

    Και  επιτέλους  ,  ΔΕΝ   υπάρχει  κανένα  thread  για  το  wireless USB  να  μπορέσει  να  συνδεθεί  ο  άνθρωπος ?  Επιτέλους. Μια  αράδα  αρκεί . Τόσο  δύσκολο  είναι να  γράψει  κάτι  κάποιος ?????????????