Linux Mint 2.2 - review

brave | Κυρ, 01/13/2008 - 23:19 | 4'

Το linux Mint ειναι μια διανομη με βαση το ubuntu συμφωνα με τους κατασκευαστες του.
Mια και επροκειτω για κλωνο της αγαπημενης μου διανομής φυσικά το κατέβασα και το δοκίμασα να δω τι παίζεται.
Αρχικα -όπως και το ubuntu- τρεχει σα live cd για τη γνωριμια με το νεο περιβαλλον σε gnome κι εχει τον κλασσικο πια installer που αν δεν κανω λαθος ειχε ξεκινησει να γινεται μοδα απο το mepis.
H εγκατασταση του ειναι ακριβως η ιδια με του ubuntu edgy, και ο τροπος που λειτουργει γενικοτερα ειναι ο κλασσικος του edgy.
Κατι που δημιουργει διχασμενα συναισθηματα για το αν ειναι αρνητικο ή θετικο, ειναι πως εγκαθιστα restricted codecs και αλλα πακετα χωρις να προειδοποιήσει το χρήστη πως δεν ειναι ελευθερο λογισμικο -να πω την αλήθεια, αν και ποτε δεν ειχα την ευαισθησια να μην κατεβασω καποιο τετοιο πακετο, με χαλασε που δεν υπαρχει η γνωστη ενημερωση.
Απο κει και περα, δεν μπορω να πω κατι αλλο για αυτη τη διανομη, εφ οσον ισχυουν 100% τα οσα λεγονται για το Ubuntu.
Κι ερχομαστε στο ερωτημα: αξιζει να την εγκαταστησει καποιος σα βασικο συστημα?
Η απαντηση που θα εδινα σε μια τετοια ερωτηση ειναι διφορουμενη.
Αξιζει κατ αρχας σιγουρα να τη δοκιμασει καποιος, και ειδικα οι νεοι χρηστες, στον ιδιο ακριβως βαθμο που αξιζει καποιος να δοκιμασει το ubuntu.
Ο πυρινας της διανομης ειναι πιο σταθερος απο του feisty φυσικα μια και ειναι edgy clone, οποτε τουλάχιστο τυπικά προτεινεται περισσοτερο απο το feisty σα βασικο συστημα.
Τωρα το αν καποιος προτιμησει το mint ή το κλασσικό ubuntu,  εγκειται περισσοτερο σε 'ψυχολογικους' παραγοντες (με ποια διανομη νοιωθει πιο βολικα εννοω) παρα σε τεχνικους λογους, αλλα καποιος πιο 'τολμηρος' θα στραφει στο feisty.
XGL-Beryl ετρεξα στη διανομη στον ιδιο βαθμο που ετρεχα στο edgy, και δεν παρουσιάζει κανενα απολυτως προβλημα.
Το automatix εγκαθισταται κανονικα, και οποιες πηγες  τριτων επιλεξει καποιος να  προσθεσει  (προφανως του automatix αρχικα)  χρησιμοποιει αυτες του edgy.

Tags
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)