Kubuntu 8.04:Αδυναμία πρόσβασης στο internet

17 posts / 0 new
Τελευταία καταχώριση
Εικόνα: Souiters
Souiters
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 16 Ιουν 2008
Πόντοι: 210
Kubuntu 8.04:Αδυναμία πρόσβασης στο internet

Καλησπερα απο Γερμανια,

μετα απο 4 χρονια καταφερα σημερα να εγκαταστησω επιτελους Λινουξ στον υπολογιστη μου.

Στην τελευταια μου αποπειρα για εγκατασταση διπλα στο ΧΠ πριν 6 μηνες περιπου

εχασα 350 γιγα αρχεια και πεφτοντας σε βαθεια μελαγχολια πρωτη φορα στην ζωη μου,

ορκιστηκα να μην ασχοληθω ξανα με λινουχ.

Μετα απο αρκετο ψαξιμο στο http://ubuntuusers.de/ και για να μην παθω παλι τα ιδια κρατησα

στον ΣΑΤΑ τα ΧΠ του ακατανομαστου και σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ 200αρι ΙΔΕ εβαλα Κουμπουντου.

Πριν ξεκινησω το Κουμπουντου βγαζω την παροχη ρευματος απο τον ΣΑΤΑ και φορτωνει το Λινουχ.

Οταν ειναι κουμπωμενοι και οι δυο σκληροι ξεκιναει μονο του το ΧΠ χωρις να δινω καποια εντολη

απο το ΒΙΟΣ.Απλο,πρακτικο και πανω απο ολα δουλευει.

Αλλα η μεγαλη χαρα σταματαει γιατι δεν εχω τουλαχιστον Ιντερνετ,οποτε μαπα το καρπουζι...

Για να μπουμε επιτελους στο θεμα

Στο παραπανω γερμανικο φορουμ για να διαβασουν απλα την ερωτηση ζητανε τα παρακατω

Η καρτα δυκτιου ειναι Realtek RTL8169/8110.Η καρτα αναγνωριζεται απο το λειτουργικο με το πρασινο

σημαδακι διπλα και την προσθηκη Enabled.Ειμαι συνδεμενος σε δυκτιο με αλλα 20 περιπου PC μεσω Ρουτερ.

Και τα κινεζικα που ζηταει το γερμανικο φορουμ

ifconfig

eth0 Link encap:Ethernet
HWaddr 00:1a:92:96:99:74

inet addr:192.168.0.103
Bcast:192.168.0.255 Mask:255.255.255.0

inet6 addr:
fe80::21a:92ff:fe96:9974/64 Scope:Link

UP BROADCAST RUNNING
MULTICAST MTU:1500 Metric:1

RX packets:77 errors:0
dropped:0 overruns:0 frame:0

TX packets:26 errors:0
dropped:0 overruns:0 carrier:0

collisions:0
txqueuelen:1000

RX bytes:22799 (22.2 KB)
TX bytes:3761 (3.6 KB)

Interrupt:20 Base
address:0xcc00

lo Link encap:Local Loopback

inet addr:127.0.0.1
Mask:255.0.0.0

inet6 addr: ::1/128
Scope:Host

UP LOOPBACK RUNNING
MTU:16436 Metric:1

RX packets:14 errors:0
dropped:0 overruns:0 frame:0

TX packets:14 errors:0
dropped:0 overruns:0 carrier:0

collisions:0 txqueuelen:0

RX bytes:968 (968.0 B) TX
bytes:968 (968.0 B)


cat /etc/network/interfaces

auto lo

iface lo inet loopback

address 127.0.0.1

netmask 255.0.0.0

iface eth0 inet static

address 192.168.0.103

netmask 255.255.255.0

gateway 192.168.0.1

auto eth0


route -n

Kernel IP routing table

Destination Gateway
Genmask Flags Metric Ref Use Iface

192.168.0.0 0.0.0.0
255.255.255.0 U 0 0 0 eth0

169.254.0.0 0.0.0.0
255.255.0.0 U 1000 0 0 eth0

  1. 192.168.0.1 0.0.0.0 UG
    100 0 0 eth0


espci / grep -i net

/bin/sh: espci: not found

Isos na min edosa sosta tin
entoli....me tosa kinezika


ping -c 4192.168..0.103

Usage: ping [-LRUbdfnqrvVaA] [-c
count] [-i interval] [-w deadline]

[-p pattern] [-s
packetsize] [-t ttl] [-I interface or address]

[-M mtu discovery hint]
[-S sndbuf]

[ -T timestamp option ]
[ -Q tos ] [hop1 ...] destination

Ευχαριστω προκαταβοληκα για οποιαδηποτε απαντηση και προταση

Εικόνα: Souiters
Souiters
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 16 Ιουν 2008
Πόντοι: 210

Ασχετο με το παραπανω προβλημα αλλα επισης σοβαρο

Προεπιλογη γλωσσας Ελληνικα στην εγκατασταση και μετα την επανεκινηση βγαζει Αγγλικα

τα οποια σε μενα ειναι νηπιακου επιπεδου.

Σχετικα ευκολα καταφερα να βαλω στο πληκτρολογιο Γερμανικα και Ελληνικα.

Πως αλλαζω την γλωσσα στο λειτουργικο;Απο εκει που λεει Λανγκουιτζ δεν γινεται τιποτα....

Ευχαριστω

Εικόνα: aggelos7
aggelos7
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 205

Τι είπες τώρα αδερφέ μου????? Έλα να γίνουμε πολλοί!!!!! Και φοβόμουν ότι ήμουν ο μόνος.
http://linuxinsider.gr/?q=forum/%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%B5-kubuntu-hardy-%CE%BC%CE%B5-internet

Παραβλέψτε τις πρώτες 5-6 απαντήσεις αλλά και τα post που αναφέρονται στον /boot (είναι εκτός θέματος).

Εικόνα: Souiters
Souiters
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 16 Ιουν 2008
Πόντοι: 210

Τυχαια διαβασα πριν ποσταρω το θεμα μου το θρεντ σου στο αδσλ.γρ.

Επειδη στην ζωη μου εμαθα να αγαπαω τις παρκτικες λυσεις και επειδη

η ψυχικη μου υγεια αξιζει περισσοτερο απο οποιδηποτε προγγραμα υπολογιστη,

ο χρονος μου επισης.Να το ξηλωσω το ρημαδι και να γυρισω στον ακατονομαστο;

Ολα αυτα τα κινεζικα που περιγραφονται στα Ελληνικα και στα Γερμανικα φορουμ

μαλλον απωθουν τον ασχετο και αρχαριο.

Αν ακολουθουσα τις συμβουλες για ντουαλμπουτ,παρτιτιον,γρουπ,σουπεργρουπ κλπ

θα παλευα αλλα 4 χρονια μεχρι να το εγκαταστησω

Το προβλημα παραμενει φιλοσοφικο και πρακτικο.

Τι να το κανω το καλυτερο λειτουργικο του κοσμου αν δεν μπορω να εχω προσβαση

στο Ιντερνετ τουλαχιστον

Σιγουρα σε δυο χρονια με την επομενη ΛΤΣ εκδοση το προβλημα θα λυθει..

Μεχρι τοτε.....

Εικόνα: aggelos7
aggelos7
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 205

Φίλε μου, το να κάνεις dual boot linux-windows είναι κάτι πολύ εύκολο. Το μόνο που έχεισ να κάνεις είναι να φτιάξεις ένα καινούργιο partition στο σκληρό σου και να πεις: αυτό είναι για το linux τελος. Όλα τα άλλα γίνονται από μόνα τους, καθώς η εγκατάσταση των linux είναι σχεδόν τελείως αυτοματοποιημένη.
Τώρα όσον αφορά το πρόβλημά μας με τη συγκεκριμένη έκδοση, δεν νομίζω πλέον πως υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για ένα bug και όχι για κάποιο λάθος από την πλευρά μας. Οι κάρτες δικτύου που έχουμε είναι ίδιες (αν όχι τότε σίγουρα είναι πανομοιότυπες) και αντιμετωπίζουμε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Τέλος να σου πω τι έχω κάνει εγώ και αν θες το υιοθετείς και εσύ. Έχω εγκαταστήσει τα kubuntu 7,10 και μέσα από αυτά έκανα upgrade σε 8,04. Με αυτό το τρόπο διατήρησα τον παλιό kernel του gutsy με τον οποίο έχω internet κανονικά. Έτσι μπουτάρω στο 8,04 με τον παλιό kernel και όλα είναι κομπλέ. Αυτό είναι μια προσωρινή λύση μέχρι να βρεθεί άκρη στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Βέβαια για να μην πω ψέματα η υπομονή έχει αρχίσει να εξαντλείται, ειδικά κιόλας μετά και τον καινούργιο kernel(ακόμα ένας) που κατέβηκε εχθές και το πρόβλημα συνεχίζει και πάλι...

Εικόνα: chek2fire
chek2fire
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 1500

Για την γλώσσα θα πας στις επιλογές γλωσσας που υπάρχουν στο menu και θα βάλεις τα γερμανικά η όποια άλλη θέλεις. Υπάρχουν άπειρα πακέτα σχεδόν για όλες τις γλώσσες παγκόσμια. Οσο για το πρόβλημα που έχεις δεν το κατάλαβα αφού λειτουργεί κανονικά η κάρτα σου που υπάρχει το πρόβλημα? Είσαι σε δύκτιο και πέρνεις από αλλού internet?

__________________

[url="http://ubuntu.opengr.net/"][="#8B0000"]Ubuntu-gr Forum[/][/url]

Εικόνα: Souiters
Souiters
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 16 Ιουν 2008
Πόντοι: 210

Ευχαριστω για το πνευμα αλληλοβοηθειας που επικρατει στο φορουμ.

Ναι ειμαι σε δυκτιο και παιρνουμε ολοι ιντερνετ απο μια γραμμη μεσω Ρουτερ.

Για να μην το κανουμε το θεμα σιριαλ και επειδη ο χρονος και η υπομονη ειναι ελαχιστη

και πολυτιμη μια τελευταια ερωτηση.

Αν το ξηλωσω και βαλω Ουμπουντου 8.04 θα εχω το ιδιο προβλημα ναι η οχι;

Εικόνα: aggelos7
aggelos7
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 205

Παράθεση από Souiters:

Ευχαριστω για το πνευμα αλληλοβοηθειας που επικρατει στο φορουμ.

Ναι ειμαι σε δυκτιο και παιρνουμε ολοι ιντερνετ απο μια γραμμη μεσω Ρουτερ.

Για να μην το κανουμε το θεμα σιριαλ και επειδη ο χρονος και η υπομονη ειναι ελαχιστη

και πολυτιμη μια τελευταια ερωτηση.

Αν το ξηλωσω και βαλω Ουμπουντου 8.04 θα εχω το ιδιο προβλημα ναι η οχι;

Νομίζω ότι κανείς δε μπορεί να σου απαντήσει σε αυτή την ερώτηση με σιγουριά. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις το live cd του ubuntu 8.04 και να το τρέξεις. Αν παίρνεις internet καλώς, αλλιώς...

Εικόνα: aggelos7
aggelos7
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 205

Παράθεση από chek2fire:

Για την γλώσσα θα πας στις επιλογές γλωσσας που υπάρχουν στο menu και θα βάλεις τα γερμανικά η όποια άλλη θέλεις. Υπάρχουν άπειρα πακέτα σχεδόν για όλες τις γλώσσες παγκόσμια. Οσο για το πρόβλημα που έχεις δεν το κατάλαβα αφού λειτουργεί κανονικά η κάρτα σου που υπάρχει το πρόβλημα? Είσαι σε δύκτιο και πέρνεις από αλλού internet?

chek από ότι κατάλαβα το παλικάρι αντιμετωπίζει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με εμένα, δηλαδή η κάρτα του αναγνωρίζεται κανονικά αλλά δεν παίρνει ip με καμία κυβέρνηση, ούτε αυτόματα αλλά ουτε και καρφωτά. Και στις 2 περιπτώσεις τρέχει ο avahi και του δίνει αυτήν την ip που παίρνω και εγώ, του τύπου 169,254,χχχχχ

Εικόνα: thanos
thanos
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 3050

Ο avahi δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί για να γίνει η δουλειά ??? Επίσης αν το dhcp είναι ενεργοποιημένο από το ρούτερ όποια "καρφωτή" ip και να δώσεις πάλι το ίδιο θα κάνει.

Άμα ορίσεις στο ρουτερ μια στατική ip τότε θα δώσεις καρφωτά τα στοιχεία για το πισι σου.

Εικόνα: Souiters
Souiters
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 16 Ιουν 2008
Πόντοι: 210

Απο την αρχη δοκιμασα το καρφωτα που λεει ο thanos.Δηλαδη IP,Subnetzmaske,Gateway,DNS οπως στο ΧΠ.

Επαιξα και με τις δυο τελευταιες τιμες αλλα δεν μασαει.Τεσπα...

Οταν βρω χρονο και στησω το Ουμπουντου 8.04 θα ενημερωσω.

Ευχαριστω ξανα για τον χρονο σας και την ανοχη σας.

Εικόνα: Souiters
Souiters
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 16 Ιουν 2008
Πόντοι: 210

Εγκατεστησα Ουμπουντου 8.04.Καμμια σχεση με το Κουμπουντου.Πολυ φιλικο για ενα σχετικα προχωρημενο χρηστη ΧΡ.Αυτο το KDE ειναι χαρος για τον αρχαριο.

Μονο η κονσολα εντολων δεν καταλαβα ακομα πως δουλευει.

Το Κουμπουντου εχει πολυ πιο ευκολη κονσολα.Η βοηθεια-γιατι μονο στα Αγγλικα;-λεει κατι για Return οταν πρεπει να δωσω εντολη στην κονσολα.Εννοει Enter;Εκεινο παλι το ονομα@ονομαpc που βγαινει στην κονσολα τι ρολο παιζει;

Στο θεμα μας:Devices-Networks Tools > Devices > Network device > Ethernet(Eth0) > Protokol IPv4 > δειχνει σωστο ΙΡ > Ping > Successful packets 100%.Αν καταλαβα καλα ο μαστορας στην βοηθεια λεει οτι εχω συνδεση.

Μετα δοκιμαζω το αλλο κολπακι που πρωτεινει στην βοηθεια με το ubuntu.com και λεει cannot be found....

Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη και επιθυμητη...

Εικόνα: thanos
thanos
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 3050

Για το ονομα@ονομαpc:το πρώτο δηλώνει ποιος είναι ο χρήστης (πχ Souiters ή root(όταν γίνεσαι)),το μέρος μετά το @ είναι το hostname και το επόμενο δείχνει τον φάκελο που είσαι (πχ Desktop,music κτλ).

Για το ίντερνετ για δώσε πάλι από την κονσόλα ifconfig να δούμε τι 8α βγάλει και κάτι άλλο τα πισι του δικτιου τα βλέπεις ή μόνο ίντερνετ δεν έχεις ??


Εικόνα: Souiters
Souiters
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 16 Ιουν 2008
Πόντοι: 210

Σχετικα με το πως βλεπω τα αλλα ΠΣ του δυκτιου εχω πληρξ αγνοια ακομα και στο ΧΡ

Αν εχεις την αναλογη εντολη για το τερμιναλ πολυ ευχαριστως να την εκτελεσω.

//////////////////////////////////////////////////////////

ifconfig

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:1a:92:96:99:74
inet addr:192.168.0.103 Bcast:192.168.0.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::21a:92ff:fe96:9974/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:8 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:27 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:6990 (6.8 KB) TX bytes:3901 (3.8 KB)
Interrupt:20 Base address:0xac00

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:1726 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:1726 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:86492 (84.4 KB) TX bytes:86492 (84.4 KB)

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
cat /etc/network/interfaces

auto lo
iface lo inet loopback

iface eth0 inet static
address 192.168.0.103
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.0.1

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

route /n

Usage: route [-nNvee] [-FC] [] List kernel routing tables
route [-v] [-FC] {add|del|flush} ... Modify routing table for AF.

route {-h|--help} [] Detailed usage syntax for specified AF.
route {-V|--version} Display version/author and exit.

-v, --verbose be verbose
-n, --numeric don't resolve names
-e, --extend display other/more information
-F, --fib display Forwarding Information Base (default)
-C, --cache display routing cache instead of FIB

=Use '-A ' or '--'; default: inet
List of possible address families (which support routing):
inet (DARPA Internet) inet6 (IPv6) ax25 (AMPR AX.25)
netrom (AMPR NET/ROM) ipx (Novell IPX) ddp (Appletalk DDP)
x25 (CCITT X.25)
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
ping -c4

Usage: ping [-LRUbdfnqrvVaA] [-c count] [-i interval] [-w deadline]
[-p pattern] [-s packetsize] [-t ttl] [-I interface or address]
[-M mtu discovery hint] [-S sndbuf]
[ -T timestamp option ] [ -Q tos ] [hop1 ...] destination
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Εικόνα: dimitris
dimitris (not verified)

Souiters, αν καταλαβαίνω σωστά συνδέεσαι στο δίκτυο με στατική διεύθυνση IP (υπάρχει και ο δυναμικός τρόπος με DHCP).

Βλέπω και στην 1η και στην 2η προσπάθεια την ίδια IP:

192.168.0.103

Και στις δύο περιπτώσεις έχει οριστεί το ίδιο gateway
192.168.0.1

που μάλλον είναι η διεύθυνση του router σου.

Υποθέτω ότι αν κάνεις κλικ στο μενού "Εφαρμογές > Βοηθήματα > Τερματικό" και στη γραμμή εντολών γράψεις

ping 192.168.0.1

τότε .....

Α' ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Αν σου απαντήσει κάτι σαν κι αυτό:

PING 192.168.0.1 (192.168.0.1) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=1 ttl=128 time=1.12 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=2 ttl=128 time=0.150 ms

τότε έχεις σύνδεση μέχρι το router. Άρα το πρόβλημα είναι αλλού [1]. Σε αυτήν την περίπτωση, δώσε

cat /etc/resolv.conf

θα δεις κάτι κινέζικα σαν κι αυτό:
nameserver 194.219.227.1
nameserver 193.92.150.3

Οι αριθμοί αντιστοιχούν στις διευθύνσεις IP των DNS servers σου. Προφανώς εκεί πρέπει να έχει νούμερα που αντιστοιχούν στον δικό σου internet provider. Δες εδώ τις διευθύνσεις DNS των περισσότερων providers της Ελλάδας:

Εχω σύνδεση ADSL με modem/router και κάρτα δικτύου, αλλά δεν μπορώ να δω ιστοσελίδες! Τι φταίει;

Βρες τους δικούς σου, και πας στο μενού Σύστημα > Δίκτυο. Κάνε κλικ στο κουμπάκι "Ξεκλείδωμα" (στο παράθυρο που θα εμφανιστεί) και μετά κλικ στην 3ή ή 4η καρτέλα που λέει DNS. Εκεί βάλε τις διευθύνσεις των δικών σου DNS. Κλείσε το παράθυρο.
Κάνε reboot.
Άνοιξε τερματικό (όπως πριν). Τσέκαρε με

cat /etc/resolv.conf

αν το αρχείο έχει ενημερωθεί σωστά με τις σωστές IP (αυτές που έδωσες).

Β' ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Δεν σου απαντησει τίποτε. Τότε δεν κάνει ping, άρα δεν είσαι συνδεδεμένος. Τότε συμβαίνουν δύο τινα:
α) δεν είναι συμβατή η κάρτα δικτύου (μαλλον το chip) με το Linux σου.
β) η κάρτα είναι συμβατή αλλά το Linux την έχει αναγνωρίσει λάθος

Σε αυτήν την περίπτωση βρισκόμαστε στα σκοτεινά. Βασικά στο σκοτάδι είμαστε γενικότερα αλλά τέσπα :)

Θα μου πεις τι κάνουμε; Μμμμ, καταρχήν βρίσκουμε ποιο ακριβώς είναι το chip της κάρτας σου. Από τερματικό, δίνεις:

/sbin/lspci | grep Ethernet

και κάνεις copy/paste τα αποτελέσματα εδώ μπας και βγάλουμε άκρη.

[1] Πληροφοριακά, ένα χρόνιο πρόβλημα του NetworkManager (του προγράμματος του Ubuntu που χειρίζεται τη συνδεση στο δίκτυο) ήταν ότι δεν τα πάει καλά με στατικές IP. Το πρόβλημα αυτό λύθηκε στην έκδοση 0.7.4 που όμως δεν περιλαμβάνεται στο Ubuntu 8.04 αλλά στο Fedora 9 και στο openSUSE 11.

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus

Εικόνα: Souiters
Souiters
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 16 Ιουν 2008
Πόντοι: 210

dimitri ευχαριστω για τον χρονο σου

ping 192.168.0.1

PING 192.168.0.1 (192.168.0.1) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=1 ttl=64 time=1.33 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=2 ttl=64 time=0.907 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=3 ttl=64 time=0.911 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=4 ttl=64 time=0.915 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=5 ttl=64 time=1.43 ms
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=6 ttl=64 time=0.882 ms

/////////////////////////////////////////////

cat /etc/resolv.conf

χρηστης ατ ονομαπσ καμμια αντιδραση

///////////////////////////////////////////

/sbin/lspci | grep Ethernet
bash: /sbin/lspci: No such file or directory

//////////////////////////////////////////

Τελευταια μου ελπιδα ειναι οι ιθαγενεις...

Αναμενεται την επομενη μιση ωρα αυτοπροσωπως ο γκουρου της παρεας

Ιδωμεν...

Υ.Γ.Πιστευω οτι διαβασες το παραπανω μηνυμα

Devices-Networks Tools > Devices > Network device > Ethernet(Eth0) > Protokol IPv4 > δειχνει σωστο ΙΡ > Ping > Successful packets 100%.

Δηλαδη υπαρχει επαφη με το διαδυκτιο;

Κατι ακομα για οτι αφορα την καρτα δυκτιου.Καπου λεει ελεγχος η δοκιμη συσκευων η συστηματος.Τεσταρει τον ηχο,το ποντικι,την αναλυση οθονης και λιγο μετα βρισκει και την καρτα δυκτιου με το ονομα του κατασκευαστη και τον αριθμο του μοντελου.

Εικόνα: dimitris
dimitris (not verified)

Βρε, όλα τα λεφτά είναι εδώ:

ping 192.168.0.1

PING 192.168.0.1 (192.168.0.1) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.0.1: icmp_seq=1 ttl=64 time=1.33 ms

Αυτό που έκανες copy/paste σημαίνει ότι είσαι συνδεδεμένος με το LAN. Άρα είσαι στην Α Περίπτωση (δες παραπάνω).
Απ' ότι βλέπω παρακάτω σε όσα έγραψες, δεν σου βγάζει τίποτε στο cat /etc/resolv.conf; Αρα δεν έχεις ορίσει τις διευθύνσεις των DNS servers. Κάνε αυτά που σου έγραψα στην Α περίπτωση: κάνε κλικ στο link με τις διευθύνσεις DNS των περισσότερων providers της Ελλάδας (δες παραπάνω) και μετά ακολούθησε τη διαδικασία που σου περιγράφω από το μενού Σύστημα > Διαχείριση > Δίκτυο. Απλά πρέπει να προσθέσεις τις σωστές IP των DNS servers του παρόχου σου.

Για το τελευταίο που ρωτάς, σχετικά με τον έλεγχο/δοκιμή συστήματος, αυτό νομίζω είναι άσχετο με το πρόβλημα. Κοιτάς κάτι άλλο που είναι για την ενημέρωση μιας online βάσης δεδομένων με τις συμβατές με το (K)ubuntu συσκευές. Δεν έχει σχέση.

--Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus