If You Build It, They Will Come... Η Nemesys games δήλωσε πως θα κάνει port τα παιχνίδια της στο Linux

dsyrmalis | Παρ, 09/09/2011 - 10:52 | 1' | 17

Όλοι θέλουμε να βλέπουμε αξιόλογα παιχνίδια στην πλατφόρμα του Linux, έστω και αν κάποιες φορές δεν είναι ανοικτού κώδικα. Φαίνεται λοιπόν πως υπάρχουν ευχάριστα νέα, αφού η εταιρεία Nemesys με ανακοίνωση της δήλωσε πως θα κάνει port τα παιχνίδια της. Το σύνθημα της είναι το "If You Build It They Will Come".
Ας πάρουμε όμως μια γεύση απο το τι μας περιμένει και ας δούμε το τρισδιάστατο Arcade Racing game "Ignite".










Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Έχω την εντύπωση πως και τα λίγα μειονεκτήματα που έχουν τα Linux θα εξαφανιστούν σε λίγα χρόνια...

Αντώνη, για την ακρίβεια είναι το Linux και υπάρχουν διανομές χτισμένες πάνω σε αυτό.

Δεν έχεις άδικο, απλώς είπα "τα Linux" αντί για "τις διανομές Linux"...
Πάντως, θα προτιμούσα να έγραφε η Lucasarts games για τα Linux (The Force Unleashed, Battlefrond κ.α.) ...

Ta mona paixnidia pou exei bgalei i lucas arts pou aksizoun, paizoun mia xara se ola ta systimata me to scummvm. Ta ypoloipa einai starwars franchise skoupidia.

Αν και έχω ενδοιασμούς με οτιδήποτε είναι κλειστού κώδικα, πρέπει να πω ότι για τα παιχνίδια, παρότι δεν παίζω ποτέ, κάνω μια εξαίρεση.

Η γνώμη μου είναι ότι η έλλειψη που έχει το Linux στα παιχνίδια που βγαίνουν κατά δεκάδες για Windows είναι σημαντικός παράγοντας για τη μη διάδοση του. Πολλοί θα ήθελαν να διαβούν τον Ρουβίκωνα προς το Linux αλλά γυρνάνε πίσω μόλις τους πιάσει το στερητικό σύνδρομο... :)

Τώρα για το ποια παιχνίδια της Lucas είναι καλά ή όχι, ο καθένας θα έχει την άποψή του. Ας ανοίξουμε μια άλλη συζήτηση γι' αυτό το θέμα αν θέλετε στο Off topic - αν και τα αγαπημένα μου games ήταν adventures, και δη της Lucas... :P

Βασικά, εγώ δεν παίζω καθόλου video-games, αλλά, όπως και να το κάνουμε, τα Linux θα γίνουν πιο φιλικά για αρκετούς με αυτόν τον τρόπο... Όσο για την Lucasarts, την υποστηρίζω για έναν μόνο λόγο: κοιτάξτε την εικόνα του πορφίλ μου!!!

Αλήθεια,  dsyrmalis, πόσα λειτουργικά συστήματα έχεις στο Η/Υ σου? Cool

Κανονικά αυτό πάει στο νήμα της γενικής συζήτησης, αλλά αφού ρώτησες να σου πω.
Έχω 2 desktop pc. Με ένα switch και πατώντας δύο φορές το control αλλάζω μεταξύ των υπολογιστών και μοιράζομαι την ίδια οθόνη, πληκτολόγιο και ποντίκι.
Στο ένα (αυτή την εποχή) έχω:
1)Μια δική μου έκδοση Sabayon χτισμένη απο core με σύστημα αρχείων BtrFS. To Sabayon είναι κυλιόμενη διανομή οπότε βλέπω και τις εξελίξεις στο λογισμικό γρήγορα. Παλιά είχα και Arch για αυτό το ρόλο.
2)Slackel
3)Vista για παιχνιδομηχανή
4)Mint λόγω συμβατότητας με το Ubuntu ώστε να βοηθώ και στο forum. Τρέχω για πλάκα και ραδιοφωνικό σταθμό. (Είχα Ubuntu πριν, αλλά το έβγαλα με την εμφάνιση Unity)
Στο δεύτερο:
1)Debian Stable για κατεβαστήρι και για να δοκιμάζω γρήγορα διάφορους servers κλπ
2)Slackware. Ότι δοκιμάσω στο Debian το εφαρμόζω-χτίζω στο Slack. Τρέχω λοιπόν ftp servers, Web Servers με Drupal, Joomla κλπ. Επέλεξα Slack λόγω μακροχρόνιων security updates και απλότητας. Ίσως να το αλλάξω με Salix Fluxbox
3)FreeBSD για να ξέρω τι γίνεται και εκεί.
Στο Laptop:
1)Mια δική μου έκδοση Debian Stable + Backports
2)Salix Xfce
Σε όλα αυτά τα μηχανήματα-λειτουργικά (ακόμα και στα Vista) τρέχουν Virtual Box και VmWare με λειτουργικά απο OpenBSD και XP εως Scientific Linux, Gentoo και διανομές router/firewall. Στις επόμενες δοκιμές διανομών, μάλλον θα την πληρώσει το FreeBSD και το Salix στο Laptop :)
Δεν σε συμβουλεύω πάντως να κάνεις κάτι τέτοιο. Καλύτερα να μείνεις με τη διανομή που σου ταιριάζει και να τη μάθεις καλά.

Μα καλά, dsyrmalis, γιατί έχεις τα Vista? Βάλε Windows XP, βάλε Windows 7, αλλά όχι Vista! Όσο και να ψάξεις, χειρότερο λειτουργικό δεν θα βρεις... Έπειτα, εγώ που έχω Ubuntu, τα έχω βάλει να ανοίγουνε τα "κλασικά Ubuntu" και όχι αυτά με το Unity...
Επίσης, το FreeBSD που έχεις, έχει GUI ή όχι ακόμη?
Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω αν οι virtual machines βαραίνουν καθόλου το σύστημα?
Αυτά... 

Antoni4040: To X window system den exei na kanei me to linux. Yparxei apo to 80kati kai trexei se ola ta UNIX systimata (kai se diafora non-unix episis). To BSD etrexe X apo to 80kati, otan o linus pigene akoma sxoleio.

To onoma "Linux" einai catchy, kai exei piasei ta hearts and minds tou kosmou gia kapoio logo, alla min ksexname oti einai mono o kernel tou GNU/Linux systimatos to opoio me ti seira tou einai mono ena flavour tou UNIX. Yparxoun polloi UNIX kernels ekei ekso, oloi me pano kato to idio functionality.

Είσαι σίγουρος ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα, nuclear? Δεν θα διαφωνίσω με ότι λες, αλλά πότε ανέφερα το X windows system?

Antoni4040]Είσαι σίγουρος ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα, nuclear? Δεν θα διαφωνίσω με ότι λες, αλλά πότε ανέφερα το X windows system?

O nuclear αναφερόταν στην ερώτηση που έκανες προς το dsyrmalis για το αν έχει γραφικό περιβάλλον (GUI) το FreeBSD. Εννοεί ότι το γραφικό περιβάλλον στα Unixοειδή (και το Linux) βασίζεται σε ένα πρόγραμμα που λέγεται X Window System - αυτό διαχειρίζεται τα παράθυρα, το ποντίκι, την κάρτα γραφικών κοκ. Πάνω στο Χ Window System τρέχουν το Gnome, το KDE, το LXDE κλπ, που ουσιαστικά "ντύνουν" τα παράθυρα με λειτουργίες, χρώματα κλπ και προσφέρουν τις έξτρα λειτουργικότητες (μενού, επιφάνεια εργασίας, κλπ)

Το FreeBSD έχει X Window System, άρα έχει και όλα τα υπόλοιπα γραφικά περιβάλλοντα που έχουμε στο Linux.

Ευχαριστώ, dimitris, μου έλυσες αρκετές απορίες με αυτό το τελευταίο σχόλιο. Αλλά, μιας και από ότι φαίνεται ξέρεις αρκετά πράγματα, θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί όταν πήγα να εγκαταστήσω το PC-BSD σε virtual machine με virtual box απέτυχε η εγκατάσταση...Α, και μιας και είπα virtual box, υπαρχει VMWare για Linux? 

Antoni4040]Ευχαριστώ, dimitris, μου έλυσες αρκετές απορίες με αυτό το τελευταίο σχόλιο. Αλλά, μιας και από ότι φαίνεται ξέρεις αρκετά πράγματα, θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί όταν πήγα να εγκαταστήσω το PC-BSD σε virtual machine με virtual box απέτυχε η εγκατάσταση...Α, και μιας και είπα virtual box, υπαρχει VMWare για Linux? 

Antoni4040, σε παρακαλώ σταμάτα να αλλάζεις συζήτηση μέσα σε ένα θέμα που συζητάμε κάτι άλλο. Στο τέλος δεν θα διαβάζεται τίποτε! :)

Όταν θες να κάνεις μια ερώτηση που δεν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε σε μια υπάρχουσα συζήτηση (όπως εδώ καλή ώρα), το σωστό είναι να ανοίγεις νέο θέμα συζήτησης από το μενού Forum > Νέο Θέμα. Βάλε έναν ωραίο, περιεκτικό τίτλο και γράψε την ερώτηση σου, για να το συζητήσουμε εκεί.

Συγγνώμη, dimitiris, παρασύρομαι καμιά φορά...
Στο κάτω-κάτω, είμαι μέλος του φόρουμ πολύ λίγο καιρό και κάνω κάποια λάθη πού και πού... 
Συγγώμη και στον dsyrmalis, που άλλαξα το θέμα συζήτησης που εκείνος άρχισε...