tar.gz se linux

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Πέμ, 08/24/2017 - 15:24 | 1' | 6

καλησερα σας

Μπορει καποιος να μου βοησησει πως γινετε εγκατασταση προγραμματων tar.gz στο linux mint

εχω διαβασει καποια αρθρα αλλα δεν καταλαβα τπτ

ευχαριστω !!!!
 

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

τα .tar.gz (επίσης .tgz είναι ταυτόσημο) δεν είναι κάποιο σύστημα πακέτων όπως το deb και το rpm αλλά είναι απλή αρχειοθέτηση tar με συμπίεση gz. Είναι δηλαδή σαν τα zip αρχεία. Οπότε δεν υπάρχει κάποια γενική οδηγία.

Αυτό που θα κάνεις είναι κατ' αρχήν θα τα αποσυμπιέσεις σε κάποιον φάκελο το οποίο μπορεί να γίνει με δεξί κλικ και θα κάνεις την κατάλληλη επιλογή.

Θα δεις τα αποσυμπιεσμένα αρχεία.

Είτε απλά κάποιο από αυτά είναι το εκτελέσιμο που θες και απλά το τρέχεις.

Είτε θα υπάρχει κάποιο αρχείο κειμένου συνήθως README που θα σε βοηθήσει αν πρέπει να γίνει κάτι άλλο.

φιλε μου τα κανω αποσυμπιεση το μετα ειναι το θεμα

ποιο αρχειο  τρεχεις και πως

padelos]

φιλε μου τα κανω αποσυμπιεση το μετα ειναι το θεμα

ποιο αρχειο  τρεχεις και πως

 

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Σού είπα ότι δεν υπάρχει κανόνας στα .tar.gz άρα πού θες να ξέρει ο οποισδήποτε τι αρχεία έχει μέσα για να σού πει ποιο να τρέξεις ή αν πρέπει να κάνεις κάτι άλλο. 

 

Ίσως να έδινες την λίστα τών αρχείων; Γιατί αλλιώς μέντιουμ δεν είναι κανείς. (σημείωση: η πιο πάνω εντολή που δώθηκε δίνει την λίστα κατ' ευθείαν από το συμπιεσμένο)

καλησπερα φιλε μου

στο ενα γινεται χαμος απο αρχεια και σε αλλο εχει  txt και PKGBUILD

 

To PKGBUILD θα έλεγα ότι είναι χαρακτηριστικό τού Arch Linux άρα το πακετάκι που έχεις στα χέρια σου μάλλον δεν προορίζεται για debian-οειδή όπως το Mint.

 

Μήπως να έλεγες τι είναι αυτό  τέλος πάντων που θέλεις να εγκαταστήσεις μήπως και μπορέσει να σού δώσει κάποιος κατευθύνσεις; Γιατί αυτήν την στιγμή αυτό που συνεχίζεις να κάνεις είναι να γράφεις «ΒΟΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ» χωρίς να λες πουθενάς καμμία πληροφορία τι θέλεις να κάνεις και απλά περιμένεις οι άλλοι να είναι μέντιουμ.