Skype σε Linux..!

lydia | Κυρ, 10/19/2014 - 17:09 | 1' | 4

Παιδιά καλησπέρα..!Μόλις πήρα ένα καινούργιο λάπτοπ, το οποίο εχει λογισμικό Linux. Η αλήθεια ειναι οτι με δυσκολεύει αρκετα η μετάβαση από τα Windows σε κάτι τόσο καινούργιο αλλά ήθελα να το δοκιμάσω.. Γιατί οχι...??? Ψάχνοντας στο κέντρο λογισμικού κατάφερα να βρω κάποιες εφαρμογές που χρειαζόμουν μα δεν μπορώ με τίποτα να βρω το Skype, ή εστω κάποιο πακέτο που να μοιαζει με το Skype. Γενικά προσπαθώ να εγκλιματιστώ στο νέο μου λογισμικό αλλά δεν μου ειναι και ιδιαίτερα ευκολο.. Οπότε αν υπαρχει κάτι σαν οδηγός για αρχάριους ευχαριστως θα τον ξεκοκκάλιζα...!!!!  cheeky

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

lydia, αν μας έλεγες ποια διανομή linux έχεις στο λάπτοπ, θα βοηθούσε. Με υγεία και το λάπτοπ, Welcome to Linux World wink

Maras καλησπέρα...!! Ευχαριστώ πολυ που απάντησες..!!Η διανομή  ειναι Linux
Ubuntu 12.04.1 LTS. Επίσης ήθελα να ρωτησω και κάτι ακομα... Σπουδάζω λογιστική και σε ένα μάθημα μας δίνουν ένα cd για να το κάνουμε εγκατάσταση για να τρέχει ένα προγραμμα μηχανογράφησης λογιστικών άρθρων. Θα μπορώ να το κάνω εγκατάσταση στο λάπτοπ ή οχι, γιατί οταν ρωτησα τον καθηγητή μου μου είπε οτι ειναι πολύ απίθανο (άσε που για κάποιο λόγο έμεινε έκπληκτος όταν του είπα οτι δουλεύει λογισμικό linux...... Eυχαριστώ...!

Δες εδώ για το skype (3 βηματάκια είναι πλέον: a-b-c, τα διεγραμμένα μην τα δώσεις σημασία)

http://ubuntuhandbook.org/index.php/2014/06/skype-4-3-install-in-ubuntu-1404/

Όσον αφορά το πρόγραμμα μηχανογράφησης βάλ' το στο λάπτοπ και αν δεις μέσα αρχείο με την κατάληξη .exe να ξέρεις ότι είναι για windows, μπορεί βέβαια να υπάρχει μέσα στο cd και έκδοση για linux (σπάνιο).

Ποιο είναι το πρόγραμμα? Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάτι αντίστοιχο για linux δωρεάν.

Maras σου ξέφυγε το λινκ.

Καλώς ήρθες στο Linux lydia.

Το Skype μπορείς να το κατεβάσεις από το site του skype http://www.skype.com/el/download-skype/skype-for-computer/   έχει ένα πλαίσιο οπου μπορείς να διαλέξεις διανομη διάλεξε το ubuntu που έχεις και θα κατεβάσεις ένα αρχείο με την κατάληξη .deb. Αφού το κατεβάσεις με 2πλο κλικ πάνω του θα γίνει εγκατάσταση.

Το πρόγραμμα που λες υπάρχει περίπτωση να τρέξει και στο linux μεσω wine.

Πες μας το πρόγραμμα, δες αυτά που σου είπε o Maras και είμαστε εδώ για ότι χρειαστείς.