Alien Arena: Το απόλυτο Sci-Fi FPS του open source

dimitris | Δευ, 02/17/2014 - 12:51 | 5'

Αν σας άρεσαν τα κλασικά παιχνίδια όπως το Unreal Tournament , Quake και Doom, τότε θα λατρέψτε το Alien Arena!

Για όσους δεν γνωρίζουν, τo Alien Arena είναι ένα δωρεάν, ανοιχτού κώδικα First Person Shooter, που μοιάζει με το Quake και το Unreal Tournament και τρέχει κάτω από Linux και Windows. Κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2004 και είναι τώρα στην έκδοση 7.65. Με το πέρασμα των χρόνων, το παιχνίδι έχει υποστεί αλλαγές και βελτιώσεις τόσο στη μηχανή, στα γραφικά στις επιδόσεις οσο και στο περιεχόμενό του.

Το Alien Arena συνδυάζει τα καλύτερα από αυτά τα παιχνίδια μέσα σε ένα περιβάλλον που θυμίζει Scifi των δεκαετιών του 50 και 60 δίνοντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο είδος. Με γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού , μεγάλα πυροβόλα όπλα και εξωγήινοι με γιγαντιαίο εγκέφαλο μάχονται σε μια ποικιλία χαρτών. Και πάνω απ 'όλα, είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Όπως και πολλές άλλες δωρεάν και ανοιχτού κώδικα first-person shooters ( FPS ), το παιχνίδι βασίζεται στη μηχανή CRX ID- Tech2 , που τροφοδοτεί το Quake II και III. Με τα χρόνια, η COR Entertainment έχει κάνει τεράστιες βελτιώσεις στη μηχανή, κάνοντας την εμπειρία παρόμοια με σύγχρονα εμπορικά παιχνίδια.

Χαρακτηριστικά της μηχανής περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων : GLSL per-pixel lighting, rag doll physics, light-blooms,soft shadows and real-time light. Όχι ότι έχουμε την παραμικρή ιδέα τι σημαίνουν όλα αυτά , αλλά όταν τα δείτε μέσα στο παιχνίδι ,όλα φαίνονται πραγματικά καλά. Πολλή δουλειά έχει γίνει τους χάρτες και τα γραφικά, για πιο έντονο gameplay.Και αυτό είναι που κάνει το Alien Arena να ξεχωρίζει.

Εχει όλες τις κοινές λειτουργίες όπως DeathMatch ( προφανώς , για ένα παιχνίδι DeathMatch ), Capture the Flag , Instagib και Rocket - Arena. Αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε ακόμη: Team Core Assault (βγάλτε εκτός λειτουργίας τα powernodes του αντιπάλου και να καταστρέψτε τον κεντρικό πυρήνα τους). All Out Assault (μάχες και με διαστημόπλοια) Cattle Prod (ναι, κοθοδηγήστε τις εξωγήινες αγελάδες στη στάνη με ασφάλεια!) Υπάρχουν ακόμη και πολλές παραλλαγές, όπως regeneration, vampire, joust, low-grav και πολλές ακόμα.

Το παιχνίδι φυσικά παίζει σε single user mode και online. Τα online παιχνίδια φυσικά είναι πιο διασκεδαστικά, αλλά μη υποτιμάτε την τεχνητή νοημοσύνη των bots (και σε single user και online), έχουν τόση εφυία ώστε να πάρουν τη σημαία του αντιπάλου, να την φέρουν πίσω στη βάση τους και να σκοράρουν! Η εφυία που διαθέτουν τα bots, τα κάνουν ιδανικά για εξάσκηση, τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους παίχτες. Υπάρει πάντα ένας μεγάλος αριθμός servers (περίπου 40 ) σε κάθε σχεδόν γωνία του πλανήτη.

Μόλις συνδεθείτε σε κάποιον server, έχετε τη δυνατότητα να χρησημοποιήστε το buit-in IRC client να μιλήσετε με τους άλλους παίκτες, να διοργανώστε κάποιο παιχνίδι ή να συμετάσχετε σε κάποιο τουρνουά.

Για περισσότερες πληροφορίες, screenshots και videos, επισκεφθείτε το http://red.planetarena.org

Happy fragging!

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)