Lost Labyrinth: Ενα όμορφο RPG για να περνάτε την ώρα σας

dimitris | Πέμ, 09/12/2013 - 09:49 | 4'

Στην εποχή μας, τα παιχνίδια στους υπολογιστές απαιτούν ...αφοσίωση. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Όταν πληρώνεις με το μήνα για να παίζεις, θέλεις να νιώθεις ότι παίρνεις κάτι καλό σε αντάλλαγμα. Τι γίνεται όμως αν θες να παίξεις για ένα τέταρτο που έχεις ελεύθερο και δεν θες να δαπανήσεις ...μέρες για να μάθεις ένα παιχνίδι; Όπως πάντα, ο ανοικτός κώδικας δίνει τη λύση. Λέγεται Lost Labyrinth και διαφημίζεται ως το “dungeon παιχνίδι του διαλείμματος για καφέ”.

Το Lost Labyrinth είναι ένα RPG που έχει σχεδιαστεί για γρήγορο, διασκεδαστικό και (το κυριότερο) σύντομο παίξιμο. Για παράδειγμα, ο χαρακτήρας σας θα έχει μόνο τις ικανότητες που θα επιλέξετε στην αρχή του παιχνιδιού και δεν μπορεί να μάθει τίποτε άλλο. Επίσης αποκτά εμπειρία μόνο με την εξερεύνηση και όχι με το να σκοτώνει αντιπάλους.

Με τα όμορφα γραφικά και το εύκολο σύστημα ελέγχου με ποντίκι και μενού, το Lost Labyrinth μαθαίνεται στη στιγμή. Αλλά μην μπερδεύετε την απλότητα με την έλλειψη ποικιλίας. Εκτός από τα διάφορα τερατάκια που συναντάτε και τα αντικείμενα που μαζεύετε, υπάρχει μια πληθώρα από σπέσιαλ πράγματα που εμφανίζονται με τυχαίο τρόπο και διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον. Σε αυτά περιλαμβάνονται η βιβλιοθήκη, όπου βρίσκετε scrolls, η ταβέρνα όπου μισθώνετε κάποιον να σας συνοδέψει στο ταξίδι σας, και ο κήπος της μάγισσας, όπου μαζεύετε μαγικά μανιτάρια και βότανα, αφού πρώτα απαλλαγείτε από την ίδια τη μάγισσα...

Το Lost Labyrinth είναι γραμμένο στην όχι-δωρεάν PureBasic, γι' αυτό οι περισσότεροι χρήστες δεν θα θέλετε να κάνετε compile. Ευτυχώς, οι δημιουργοί έχουν φτιάξει RPM και Debian αρχεία που μπορείτε να κατεβάσετε από το site, για άμεση εγκατάσταση.

To παιχνίδι υποστηρίζει μέχρι και 4 παίκτες να παίζουν ταυτόχρονα στο ίδιο μηχάνημα, διαθέτει tutorial στην αρχή για να το μάθετε και έρχεται σε 2 εκδοσεις: την Free που κατεβάζετε ελεύθερα και την Extended για την οποία θα πρέπει να πληρώσετε 10 δολάρια.

Με λίγα λόγια,  έχουμε ένα παιχνίδι με όμορφα γραφικά, εύκολο τρόπο χειρισμού και ένα ιδιαίτερα εθιστικό αλλά και γρήγορο gameplay. Το Lost Labyrinth υπόσχεται ότι θα σας κρατήσει συντροφιά στα 15-20 λεπτά του ελεύθερου χρόνου σας.

Δείτε ένα βίντεο εδώ.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)