Nuvola: Παίξτε μουσική κατευθείαν από το... cloud

dimitris | Τρί, 09/03/2013 - 13:20 | 3'

O Nuvola Player είναι μια εφαρμογή για το Linux που ενσωματώνει γνωστές υπηρεσίες ιντερνετικής μουσικής στην επιφάνεια εργασίας μας, αρκεί να είναι Gnome, Unity ή Xfce.

Το πρόγραμμα ήταν παλιότερα γνωστό ως google-music-frame, και όπως είναι ευνόητο υποστηρίζει το Google Music. Ευτυχώς όμως δεν είναι google-only εφαρμογή. Με το Nuvola μπορείτε να παίξετε μουσική από τα Grooveshark, Hype Machine και 8tracks, ενώ υποστηρίζει και το Last.FM.

Βέβαια, η ερώτηση που θα κάνει κάποιος είναι "αφού μιλάμε για μουσική από το internet, για ποιο λόγο να μην χρησιμοποιήσω απευθείας έναν web browser όπως ο Firefox (άντε και ο Chromium...). Η απλή απάντηση είναι ο Nuvola ενσωματώνει τον εαυτό του -άρα και τις υπηρεσίες αυτές- στην επιφάνεια εργασίας μας ως μια μικροεφαρμογή στο tray. Και αν έχετε πολυμεσικό πληκτρολόγιο, ο Nuvola με χαρά θα αξιοποιήσει τα έξτρα πλήκτρα. Και φυσικά, αν κλείσετε κατά λάθος τον Firefox δεν θα σταματήσει να παίζει η μουσική σας (πόσες φορές το έχω πάθει....).

Το μόνο μειονέκτημα της εφαρμογής είναι ότι προορίζεται κυρίως για διανομές που βασίζονται στο Gnome, στο Unity και στο Xfce. Δηλαδή δεν καλύπτει το KDE... To καλό είναι ότι αν χρησιμοποιείτε κάποιο dock (docky, dockbarx ή Avant Window Navigator) o Nuvola θα ενσωματωθεί πολύ ωραία εκεί, εμφανίζοντας ένα χρήσιμο μενού.

Αν είστε από αυτούς που κρατάνε και τη μουσική τους συλλογή στο διαδίκτυο σε υπηρεσίες σαν το Google Music, για να εκμεταλλεύεστε και την σχεδόν αυτόματη υποστήριξη για κινητά Android, τότε θα βρείτε πολύ χρήσιμο τον Nuvola Player.

Δείτε περισσότερα εδώ:
https://launchpad.net/nuvola-player

 

Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)