Xye: Ενα παιχνίδι για να εξασκήσετε τη λογική σας

dimitris | Τετ, 09/04/2013 - 07:20 | 3'

Σε περίπου πέντε δισ. χρόνια, ο μικρός ήλιος μας θα έχει γίνει ένα κόκκινο αστέρι-γίγας πριν καταρρεύσει καταστρέφοντας τα πάντα στη Γη με ένα σαρωτικό κύμα. Ακόμα όμως κι εκείνη την ύστατη στιγμή, κάποιοι άνθρωποι θα διαξιφίζονται πάνω στο υπέρτατο ερώτημα: είναι τα καλά γραφικά απαραίτητα για ένα καλό παιχνίδι;

Η απάντηση είναι θέμα προσωπικού γούστου, αλλά εμείς νιώθαμε πάντοτε πολύ άνετα με παιχνίδια με απλοϊκά γραφικά αλλά καλό gameplay όπως το Xye, ένα παιχνίδι λογικής που βασίζεται στο παλιό Kye.

Ο σκοπός στο Xye είναι ιδιαίτερα απλός: το μάζεμα των κρυστάλλων. Με τα πλήκτρα-βελάκια ελέγχουμε μια μικρή πράσινη βολίδα την οποία καθοδηγούμε σε μια ποικιλία επιπέδων που αποτελούνται από μπλοκ με κύριο στόχο να συλλέξουμε όλους τους κρυστάλλους χωρίς να πέσουμε σε κάποια παγίδα ή πεθάνουμε.

Κλειδιά του παιχνιδιού είναι η υπομονή και η στρατηγική. Υπάρχουν στατικά μπλοκ, αλλά και μπλοκ που κολλάνε σαν μαγνήτης, μετακινούνται σε μονοπάτια ή εκτοξεύουν εναντίον μας δεκάδες άλλα μπλοκ. Ένας κρύσταλλος στην άλλη άκρη της πίστας μπορεί να φαίνεται στην αρχή δυσπρόσιτος, αλλά με κατάλληλο σχεδιασμό όλα γίνονται.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και τα πιο καλά παιχνίδια λογικής μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα κουραστικά, γι' αυτό το Xye περιέχει μερικά επίπεδα εξάσκησης. Οι εχθροί μετακινούνται σε πολλά σημεία της οθόνης προκαλώντας μας προβλήματα καθώς επιχειρούμε να διευθετήσουμε τα μπλοκ και να ανοίξουμε “διάδρομο” προς έναν κρύσταλλο, γι' αυτό πρέπει να είμαστε γρήγοροι. Το Xye περιλαμβάνει αρκετούς χάρτες εξάσκησης και δεκάδες κανονικά επίπεδα, μερικά από τα οποία είναι θαυμάσια σχεδιασμένα ώστε να δώσουν στο παιχνίδι μια μεγάλη διάρκεια ζωής.

H εγκατάσταση του είναι απλή: αρκεί ένα κλικ στο Κέντρο Λογισμικού της διανομής σας, καθώς περιλαμβάνεται στις περισσότερες διανομές Linux.

Το Xye μπορεί να μην σας γεμίζει το μάτι με όμορφα γραφικά, αλλά θα σας ανταμείψει με μερικούς από τους καλύτερους γρίφους που έχετε δει...

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)