Angry, Drunken Dwarves: Τι κάνουν μεθυσμένοι, εξαγριωμένοι νάνοι στην οθόνη μου;

dimitris | Τρί, 09/03/2013 - 08:10 | 4'

Ο τίτλος του παιχνιδιού αυτού παραπέμπει σε κάτι ανάμεσα στα slash'em up platforms και τα δοξασμένα RPG της δεκαετίας του 1990, με ολίγη από Lord of the Rings. Σωστά; Λάθος! Πρόκειται για ένα φανταστικό παζλ στη λογική του Tetris.

Στο Angry, Drunken Dwarfs (angrydd στα αποθετήρια του Ubuntu)  δεν θα βρείτε βίαιη, καταιγιστική δράση εναντίον σκοτεινών μάγων και ορδών Ορκ. Απλώς το γραφικό θέμα πασχίζει να σπάσει την μονοτονία ενός ακόμα κλασσικού παιχνιδιού με τουβλάκια που πέφτουν κατακόρυφα. Ωστόσο, το χιούμορ των δημιουργών του είναι διάσπαρτο, ταιριάζοντας όμορφα με το παιχνίδι χωρίς να κουράζει.

Σύμφωνα με την πλοκή, λοιπόν είστε ένα νάνος (dwarf) με πολλά νεύρα που αποφασίζει να ξεσπάσει στα άλλα δύσμοιρα dwarves πετώντας gems στο κεφάλι τους.

Το παιχνίδι είναι απλό στη σύλληψη όπως όλα του είδους του: χρωματιστά gems πέφτουν από ψηλά και πρέπει να τα ταιριάξετε σε συστοιχίες των τεσσάρων προκειμένου να γίνουν μεγάλοι κρύσταλλοι. Τότε μπορείτε να ρίξετε 'break gems' πάνω τους ώστε να σπάσουν ενώ ταυτόχρονα φορτώνετε περισσότερα gems στην πίστα του αντιπάλου σας. Αυτό ακυρώνει τις προσπάθειες του αντιπάλου να φτιάξει κρυστάλλους και σας δίνει πλεονέκτημα.

Μπορείτε να παίξετε εναντίον κάποιου φίλου στον ίδιο υπολογιστή ή εναντίον των "πρωταθλητών" του υπολογιστή, που έχουν τη μορφή μεθυσμένων και νευριασμένων dwarves - μάλιστα υπάρχουν 6 διαφορετικά επίπεδα Τεχνητής Νοημοσύνης για να αντιπαρατάξετε τις ικανότητές σας.


Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Beardy Axebeard είναι ο πέντε φορές πρωταθλητής του διαγωνισμού ομορφιάς “Mr. Dwarf”.

Σε συνδυασμό με εικόνες και διάφορα “βιογραφικά” στοιχεία των dwarves, αυτές οι φιγούρες έχουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας ανάλογα με το είδος των gems που ρίχνουν στους αντιπάλους τους. Η καλή δουλειά στα γραφικά και στη μουσική υπόκρουση δίνουν μια νότα επαγγελματισμού στο παιχνίδι, που δείχνει και είναι ένα άρτια σχεδιασμένο και διασκεδαστικό παιχνίδι γρίφων.

A, και μην κρίνετε ποτέ ξανά ένα παιχνίδι από τον τίτλο του.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)