Gone Home: Ατμοσφαιρικό adventure στα χνάρια του Myst

dimitris | Πέμ, 08/29/2013 - 00:47 | 4'

Αν ρωτήσετε τους παλιούς παίκτες adventures θα σας πουν ότι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του είδους ήταν το θρυλικό Myst. Δύσκολοι γρίφοι, φανταστικά τοπία και απολαυστική μουσική υπόκρουση. Κάτι τέτοιο αλλά με μοντέρνα γραφικά είναι το Gone Home.

Το Gone Home είναι ένα νέο παιχνίδι από ανεξάρτητη εταιρεία το οποίο βασίζεται στη δημοφιλή μηχανή γραφικών Unity3D. Το παιχνίδι κέρδισε πολλά βραβεία το 2013 αφού συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Myst και του Riven (δηλαδή τους γρίφους και την ατμόσφαιρα) με τα εκπληκτικά γραφικά. Μάλιστα χρησιμοποιώντας το ποντίκι και τα πλήκτρα-βελάκια, μπορείτε να περιηγήστε μέσα στα στον κόσμο του όπως συμβαίνει σε άλλα adventures - αντίθετα με το Myst όπου το περιβάλλον ήταν ουσιαστικά στατικές εικόνες.

Το στόρυ του Gone Home; Βρισκόμαστε στο 1995. Επιστρέφετε στο πατρικό σπίτι σας έπειτα από ένα χρόνο όπου λείπατε στο εξωτερικό. Και ενώ θα περιμένατε να σας υποδεχτεί η οικογένεια, η μαμά, ο μπαμπάς και η αδελφή σας, δεν υπάρχει ψυχή! Που πήγαν όλοι; Τι τους έχει συμβεί; Αυτό πρέπει να βρείτε. Και πως; Περιηγήστε μέσα στο σπίτι και ως άλλος Χολμς πρέπει να παρατηρήσετε κάθε λεπτομέρεια, να πάτε σε κάθε γωνιά, να ανοίξετε κάθε πόρτα και συρτάρι, να διαβάσετε κάθε σημείωμα που θα βρείτε για να συνδυάσετε τα στοιχεία που θα σας οδηγήσουν στη φοβερή αλήθεια.

Οσοι θυμούνται τη δεκαετία του 1990, με τις κονσόλες, τις κασέτες βίντεο, τα περιοδικά και γενικά τη νοοτροπία εκείνης της δεκαετίας θα νιώσουν σίγουρα κάποια νοσταλγία.

Το Gone Home τρέχει σε Linux (και σε Mac και Windows αλλά δεν μας ενδιαφέρει) και μπορείτε είτε να το αγοράσετε απευθείας από το site (με 20 δολάρια) είτε μέσω του Steam.

Αν το αγοράσετε απευθείας, το κέρδος είναι ότι δεν υπάρχει προστασία DRM. Aπλά αποσυμπιέζετε το αρχείο, και μέσα στο νέο φάκελο θα βρείτε δύο εκτελέσιμα: το GoneHome.x86 για 32bit υπολογιστές και το GoneHome.x86_64 για 64bit (πρακτικά οτιδήποτε έχει Core 2 Duo και πάνω επεξεργαστή). Το τρέχετε

$ ./GoneHome.x86_64

και απολαύστε την περιπέτεια...

Δείτε βίντεο εδώ.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)