Fish Fillets NG: Εθιστικό παιχνίδι γρίφων με χιούμορ

dimitris | Σάβ, 08/24/2013 - 08:30 | 3'

Το Fish Fillets ήταν ένα καινοτόμο παιχνίδι γρίφων της ALTAR που έγινε κλασικό με την freeware κυκλοφορία του το 2002 και δυο χρόνια αργότερα η εταιρεία κυκλοφόρησε τον κώδικά του υπό την άδεια GPL. Η έκδοση για Linux λέγεται Fish Fillets NG και το βελτιώνει ενώ παράλληλα διατηρεί την εθιστικότητα του αρχικού παιχνιδιού.

Επειδή το Fish Fillets NG είναι ελεύθερο λογισμικό, θα το βρείτε στα αποθετήρια των περισσότερων διανομών, έτοιμο για εγκατάσταση με ένα κλικ.

Σκοπός σας είναι να καθοδηγήσετε δύο ψάρια μέσα από από ένα δισδιάστατο λαβύρινθο από εμπόδια. Κάθε ένα από τα 70 και πλέον έξυπνα σχεδιασμένα επίπεδα σας θέτει μια ποικιλία προκλήσεων που απαιτούν διορατικότητα και όχι βιασύνη για να φτάσετε στο τέλος. Οι ικανότητες των ψαριών είναι πολύπλοκες και τις μαθαίνετε σε ένα walkthrough όπου οι δύο ήρωες σας εξηγούν τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν. Για παράδειγμα, και τα δύο ψάρια πεθαίνουν όταν πέφτει ένα αντικείμενο πάνω τους, ενώ το μεγαλύτερο από τα δύο μπορεί πιο εύκολα να μετακινεί αντικείμενα.

Για περάσετε κάθε πίστα, πρέπει να καταστρώσετε στρατηγικές για να μετακινείτε ή να μεταφέρετε αντικείμενα με το ένα ψάρι ενώ το άλλο προχωράει, αλλά και τα δύο πρέπει να φτάσουν στο τέρμα. Την ίδια ώρα, τα ψάρια στήνουν ψιλή κουβεντούλα αλλά που και που δίνουν και μερικές συμβουλές!

Αψεγάδιαστα επίπεδα, ταιριαστή μουσική υπόκρουση και καθαρά γραφικά συνοδεύουν τους διαλόγους των ψαριών. Κάποιοι από τους γρίφους είναι πάρα πολύ δύσκολοι, αλλά όταν βρίσκετε τις λύσεις θα νιώθετε τρομερή ικανοποίηση.

Το Fish Fillets NG είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια παζλ που θα βρείτε στο Linux. Έχει όλα τα ποιοτικά στοιχεία ενός κλασικού παιχνιδιού: ερεθιστικούς γρίφους, εφευρετικό σχεδιασμό, χιούμορ και ελκυστική παρουσίαση. Μακάρι η Altar να ανοίξει τον κώδικα και του sequel, το Fish Fillets 2, που κυκλοφόρησε το 2007...

Δείτε περισσότερα:

http://fillets.sourceforge.net

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: 5 (ψήφοι: 1)