πως να κανω εγκατασταση ubuntu σε android tablet?

fotioskats | Σάβ, 03/16/2013 - 15:29 | 1' | 5

καλησπερα σε ολους! θα ηθελα μια μεγαλη βοηθεια πως μπορω να κανω εγκατασταση ubuntu σε ταμπλετα..σημειωτεον ειμαι λιγο ασχετος με android και ταμπλετες..μου χαρισε ενας φιλος μια ταμπλετα μαρκας MID και επεξεργαστη a10. πως μπορω να κανω dual την ταμπλετα , εγκατεστημενα με ubuntu? thanks!!!

Δώσε αστέρια!

MO: 2 (ψήφοι: 5)

Σχόλια

Λογικά θα χρειαστείς να κατεβάσεις την έκδοση Ubuntu για arm (λόγο του επεξεργαστη της τταμπλέτας λογικά)

Δές αν αυτός ο σύνδεσμος σε καλύπτει.....
http://www.youtube.com/watch?v=qIYKKLX8lJM

mid 8042 ειναι η ταμπλετα...και δεν βρισκω και τους drivers να την αναγνωρισει ο υπολογιστης....allwiner cortex a8

Καλο θα ηταν να μην κανεις πληρη εγκατασταση των ubuntu στο MID σου,καθοτι ο μονος τροπος για να ξαναλειτουργησεις το native android λειτουργικο,ειναι να ξαναφλασαρεις την ROM σου,μεσω cyanogen.Απ`οσο μπορω να γνωριζω,στα MID`S δεν εχει κυκλοφορησει καποιος custom bootloader,ουτε και καποιος restore manager.Οποτε,καλο θα ηταν να κατεβασεις την εκδοση ubuntu για vnc,οποτε να το "τρεξεις" μεσω chroot.Τσεκαρε εδω http://www.youtube.com/watch?v=4d_diU7i7Z0. θα χρειαστεις τεσσερα πραγματα.Το image των Ubuntu,το scrip που θα τα bootaρει,εναν terminal emulator και το android VNC,για να φορτωσεις το περιβαλλον εργασιας,το LXDE στην προκειμενη περιπτωση.Οδηγιες,υπαρχουν μεσα στο zip που θα κατεβασεις,καθως και στην περιγραφη στο βιντεακι του Youtube.Αν εχεις καποιο κολλημα σε καποιο σημειο,επεστρεψε εδω,θα προσπαθησω να βοηθησω οπως μπορω.

Για το tablet που εχεις, δυσκολα θα βρεις λυση για αυτο που θελεις να κανεις. Παρ' ολα αυτα, αν θελεις, αι εχεις ορεξη να το ψαξεις παραπανω, θα σου προτεινω ενα Αγγλοφωνο forum που ασχολειτε αποκλειστικα με tablet [url=http://www.techknow.me/]http://www.techknow.me/[/url]
Υ.Γ.
Τα MID ειναι της Wondermedia.

Υπαρχουν εφαρμογες στο play store οπου εγκατεστουν το ubuntu μεσω του android