OOlite, για όσους αναπολούν την εποχή του Elite...

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Τρί, 01/25/2011 - 15:49 | 3'

Οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί με τα παιχνίδια της πρώιμης εποχής των υπολογιστών θα έχει ακουστά το Elite. Πρωτοκυκλοφόρησε το 1985, και πρόσφερε ένα τρισδιάστατο σύμπαν προς εξερεύνηση. Το Oolite είναι ένας κλώνος του Elite που έχει στόχο να φέρει το gameplay του ένδοξου Elite στις μέρες μας, με αναβαθισμένα γραφικά OpenGL και ηχητικά εφέ.

Αρχικά, οι δημιουργοί του Oolite το ανέπτυξαν για Mac OS σε Objective C (το OOlite σημαίνει Object Oriented Elite!) Ευτυχώς για εμάς, μετέφεραν το παιχνίδι και στο Linux. Στη  σελίδα τους θα βρείτε πακέτα και για Debian/Ubuntu.

 

Οπτικά, το Oolite θυμίζει έντονα τον ένδοξο πρόγονό του, εκτός ίσως από τα υψηλής ανάλυσης αντικείμενα. Ως Commander Jameson, ξεκινάτε ξανά από το διαστημοδρόμιο Lave, ελεύθερος να ζήσετε την “ζωή” σας όπως θέλετε. Πετώντας ανάμεσα στα αστρικά συστήματα, μπορείτε να αναλάβετε μεταφορές φορτίων για χρήματα ή να αναλωθείτε στο πιο επικίνδυνο σπορ της κατάρριψης ξένων σκαφών.

Τα ονόματα των πλανητών και οι περιγραφές τους είναι όμοια σχεδόν με του Elite, όπως και ο έλεγχος του σκάφους. Το Oolite διατηρεί ένα από τα ζωτικότερα στοιχεία του αρχικού, δηλαδή είναι παιχνίδι με ανοικτή έκβαση. Δεν σας περιορίζει σε μια γραμμική πλοκή ή δομή επιπέδων, αλλά κάνετε ελεύθερα ότι θέλετε.

Το Elite μεταφέρθηκε σχεδόν σε κάθε υπολογιστή και κονσόλα της εποχής του, και πολλοί χρήστες αναπολούν το όμορφο gameplay του πρωτότυπου. Το Oolite τα καταφέρνει περίφημα εδώ, διατηρώντας όλα εκείνα τα στοιχεία που έκαναν το Elite κλασσικό. Απολαύστε το.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)