Η αρχή και η εξέλιξη του Hamster Linux

alfisti | Κυρ, 01/13/2008 - 23:23 | 1' | 69

και ξαφνικα ανακαλυψα κατι καλο: το mandriva MCN live. Ενα live cd το οποιο μπορεις να το κανεις remaster , και εχει και επιλογη στο μενου και δημιουργει σε χρονο dt, live usb. Ηδη εχω κανει το kde ελληνικο, εχω αφαιρεσει και εχω προσθεσει προγραμματα, και τρεχω κανονικοτατο mandriva απο usb σε τρια pc. (Και κραταει τις ρυθμισεις και για τα τρια pc). Δοκιμαστε το. Αξιζει.

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: 2.5 (ψήφοι: 2)

Σχόλια

ε και γιατι δεν μας λές και εμάς που θα το βρούμε;
κάνε copy-paste την δυεύθηνση απο την οποία το κατέβασες...

Μαλλον λεμε αλλο πραγμα. Εχει kde, εχει λογιστικο φυλλο, εχω μονος μου εγκαταστησει τον firefox, εχω κανει ελληνικο το kde, εχω βαλει openoffice και γενικοτερα εγκαθιστας η βγαζεις κανονικα οτι θελεις. (Και στην περιπτωση που ξεπερασεις το οριο που εχεις θεσει για το φλασακι κανεις remaster κ φτιαχνεις ενα καινουργιο iso το οποιο ξαναπερνας στο usb. (Και δουλευει το συστημα κανονικα χωρις κανενα κολλημα -Ειναι βασισμενο στο  mandriva 2007)

Υπαρχει εδω http://www.mcnlive.org/
και αν κανετε λιγη υπομονη θα ανεβασω σε καποιον server το Σαββατοκυριακο το iso που εφτιαξα. (Ελληνικο κ με firefox)

ΥΓ> Προσοχη σε περιπτωση που το κατεβασετε. Αν το θελετε για usb μην επιλεξετε απο το menu το "εγκατασταση" γιατι ναι μεν θα γινει, αλλα δεν θα δουλευει. Eχει επιλογη "make live usb"
alfisti2007-8-22 23:7:0

alfisti, αν φτιάξεις ISO, το θέλω... Κι αν είναι μικρό, μπορεί να το βάλουμε και στο επόμενo DVD.

Το εχω ηδη φτιαξει εδω και μια βδομαδα, το εχουν ηδη 2-3 κολλητοι, εγω το δουλευω σε 3 pc και σε ενα laptop, τρεχει παντου ακομα κ το beryl. Ειλικρινα ειναι το καλυτερο live που εχω δοκιμασει (τουλαχιστον σε usb). Το iso που εφτιαξα ειναι 500 mb. Ελπιζω μεχρι το Σαββατο να εχει ανεβει σε καποιο link.

Επομενη κινηση ειναι να αφαιρεσω οτι νομιζω για να το μικρυνω οσο γινεται (πχ. εβαλα firefox αλλα αφησα και τον opera ο οποιος μονο αυτος πιανει 60 mb)

alfisti2007-8-23 22:56:46

  Γιατί δεν το ανεβάζεις με την μορφή τόρρεντ ;;;;Πάντως το θέλω και εγώ να ξέρεις να το βάλω στο φλασάκι .
thanos2007-8-24 0:59:35

Εδω ειναι λοιπον:

http://rapidshare.com/users/F3D5WO

(Στον φακελο θα βρειτε 5 αρχεια zip των 100 mb και ενα αρχειο 25 mb. Τα κατεβαζετε ΟΛΑ και αποσυμπιεζοντας το πρωτο zip εχετε το iso. Απλως για free download θα εχετε τον περιορισμο να κατεβασετε ενα αρχειο καθε 2 ωρες).

(Προσοχη: Υπαρχει παρακατω καινουργιο link βελτιωμενο)
alfisti2007-9-3 1:33:26

Ok, Alfisti, μπραβο. Το κατεβασα & το δικο σου, θα το δω αυριο. Ναι κατι αλλο ελεγα, μαλλον.

allfisti] Απλως για free download θα εχετε τον περιορισμο να κατεβασετε ενα αρχειο καθε 2 ωρες

Aς παρακαμψουμε αυτο το περιορισμο



constantinos2007-8-26 18:49:9

constantine, μαλλον ξερω τι ηθελες να γραψεις για να βοηθησεις αλλα για δοκιμασε το link σου. Φοβαμαι οτι κατι εγινε λαθος.

[edit=constantinos Thanks Alfisti. Διορθωθηκε! Αλλαξτε    τα φωτα στο RapidShare, λοιπον!!]
constantinos2007-8-26 18:51:57

πρεπει να κατεβασεις και τα 6 αρχεια. Μετα αποσυμπιεζοντας ενα απο ολα, παιρνεις το iso. Τα κατεβασες ολα?
alfisti2007-8-27 23:40:22

 Ναι τα έχω κατεβάσει και τα 6 πάω να ανοίξω για πρώτη φορά το ένα zip το 1ο και μου λέει ότι δεν αναγνωρίζεται αυτό το φορμάτ και δεν άνοιγε(φαίνεται το iso,νομίζω φταίει η κατάληξη xxx.zip.001 δλδ μετά το zip τα 3 νούμερα)τέσπα το αλλάζω όνομα το αφήνω μόνο με το zip(σε αυτό το σημείο εμφανίστηκε και το εικονίδιο του winrar) το ανοίγω και όταν πάω να το κάνω extract μου βγάζει τα ίδια.

'!   D:Documents and SettingsAdministratorDesktophere
emaster.zip.001: The archive is either in unknown format or damaged
'
Θα το δοκιμάσω και στο linux μπας και φταίνε τα win αλλιώς θα το ξανακατεβάσω(μπας και είναι κατεστραμένο που το αποκλείω).

ps:Κανένα από τα παιδιά που το κατέβασε είχε κάποιο πρόβλημα ;;;


thanos2007-8-27 23:55:43

Ωπα!! Εχεις δικιο, αλλα...
Δεν ξερω γιατι συμβαινει αυτο, ομως εγω χωρισα το iso αρχειο με το 7zip. Το winrar λοιπον, βγαζει οντως αυτο το μηνυμα. Οχι ομως το 7zip,  το οποιο αποσυμπιεζει κανονικα τα αρχεια (στα win).  Αν για καποιον λογο δεν θελεις να εγκαταστησεις το 7zip, το βρισκεις πολυ ευκολα και σαν portable εφαρμογη που δεν χρειαζεται εγκατασταση.

Στο linux τωρα, υπαρχει παλι το ιδιο προβλημα αλλα η λυση ειναι πολυ απλη. Κατεβασε αν δεν το εχεις ηδη, το hjsplit (ειναι freeware), το τρεχεις (ανοιγει ανετα με το wine), κανε join τα αρχεια (οπωτε σου φτιαχνει ενα αρχειο zip χωρις ομως το 001 κλπ), και αποσυμπιεζεται πλεον κανονικα.

(Αν θες θα βρεις και το 7zip και το hjsplit εδω:
http://rapidshare.com/files/46997563/portable_aps_for_wine.z ip
alfisti2007-8-29 0:45:38

Παντως αυτο το iso ειναι το αρχικο. Εχω σκοπο να το προσπαθησω για να βγει κατι καλο. Εδω θα ημαστε ελπιζω και θα τα λεμε.

  Ναι μια χαρά όλα,έκανε και το unzip με το 7zip χωρίς κανένα πρόβλημα,αυτές τις μέρες θα το βάλω και στο flash να το δω.

Λοιπον.Τελος. Την θεση του koffice πηρε το abiword (ιδεα του dimitris) το οποιο τωρα προσπαθω να το καταφερω να γραφει ελληνικα με την εκινηση του (ξεκιναει με new roman οπωτε πρεπει καθε φορα να το γυρνας στο dejanvu).Εναλαγη πληκτρολογιου γινεται με alt+shift. Εχω προσθεσει το 915 resolution οπωτε αν φορτωθει σε laptop ξεκινα με 1280χ800, ενω αν ξεκινησει σε pc με chip intel, φορτωνει απευθειας 1280χ1024. Και βασικα το εχω (μαλλον) βελτιωσει αισθητικα μια και απο κει και περα μπορει ο καθενας σας να προσθεσει οτι του αρεσει. Θα ακολουθησει ενα μικρο how to (ιδεα του constantinos). (ειδικα για το πως σωζουμε τις ρυθμισεις, πως και που εγκαθισταμε τα προγραμματα κλπ). Και βεβαια ανεβασμα του καινουργιου τελικου iso.

alfisti2007-9-2 22:53:13

Και τρεις φωτο απο το τελικο αποτελεσμα (εξαλλου παντου βλεπω κυβους να μην βαλω και εγω εναν?) Κλικ επανω τους λοιπον!!




alfisti2007-9-4 19:50:30

Εδω ειμαστε λοιπον:

http://rapidshare.com/users/YS2WXC

Διευκρινηση: η διανομη δεν θα πω οτι ειναι δικια μου. Υπαρχει στο mcnlive.org σαν
Toronto (βεβαια υπαρχουν και αλλες -ολες ιδιες πανω στο mandriva- με
αλλη ονομασια και μικροδιαφορες). Εγω πηρα την toronto, αφαιρεσα τις
υπολοιπες (ειχε 5) γλωσσες, αφηνοντας μονο αγγλικα και εκανα ελληνικο
το kde. Αφαιρεσα τον opera και προσθεσα firefox, εβγαλα το koffice και
εβαλα abiword (για ταχυτητα), αλλαξα desktop, εικονιδια, μπαρες κλπ.,
προσθεσα avidemux και wine και την δυνατοτητα εναλλαγης γλωσσας με
alt+sift, και το 915resolution. Ετσι εχουμε ενα gr live cd, με
δυνατοτητα εγκαταστασης σε σκληρο δισκο, και με την δυνατοτητα σε λιγα
λεπτα να κανουμε remaster το cd, η να δημιουργησουμε live usb. (To usb
το δουλευω ηδη σε 3 μηχανηματα).
alfisti2007-9-4 21:9:25

Το οποίο live cd του alfisti θα είναι στο DVD του LF 18, συμπληρώνω εγώ :)

Αυτο πρεπει να γραφτει δημοσια: Ασχολουμε με το linux μολις απο τον Φεβρουαριο και σε αλλα σημεια του forum εχω γραψει πως και γιατι, για διανομες κλπ. Η ικανοποιηση και η χαρα που αισθανομαι αυτην την στιγμη για κατι τοσο λιγο, δεν περιγραφεται.

mcn live (χωρις ονομα ακομα) λοιπον. Βασισμενο στο mandriva 2007-1 spring. Περιλαμβανει wifi drivers, 3d desktop (beryl-metisse & compiz), kde 3.5 με firefox, amarok, mplayer, abiword, virtual box, gimp, wine. Προεγκατεστημενα Ελληνικα και Αγγλικα.
Κατα την εκινηση μπορουμε να επιλεξουμε "default settings" η: "livecd persist" για να αποθηκευονται οι διαφορες ρυθμισεις μας, η ακομα και "livecd ntfsrw" ωστε να ειναι εγγραψιμες οι ntfs κατατμησεις (πραγμα που το καθιστα χρησιμο και σαν εργαλειο επιδιορθωσης). Μπορουμε βεβαια να επιλεξουμε "copy to ram", αρκει η μνημη να ειναι μεγαλυτερη απο 768.
Απο κει και περα μπορουμε μεσα απο το γραφικο του περιβαλλον να το κανουμε εγκατασταση στον σκληρο δισκο μεσω του Mandriva draklive-install wizard.

Μπορουμε μεσα απο οδηγους να ξαναδημιουργησουμε (remaster) καινουργιο live cd η live usb.

Δημιουργωντας μεσω ενος πολυ ευκολου στην χρηση του οδηγου ενα "loop image" μπορουμε να αποθηκευουμε τις ρυθμισεις μας (αρκει να ξεκιναμε με "livecd persist").

Αν το κανετε
εγκατασταση σε usb flash (εκει ειναι η πραγματικη του δυναμη), δεν
χρειαζεται partitions. Φορμαρετε το usb σε fat32 και δημιουργειστε μεσα
απο το μενου, ενα live usb σε ολο τον χωρο. Θα πιασει περιπου 480 mb.
Τον υπολοιπο κενο χωρο τα αλλα λειτουργικα τον βλεπουν και τον
χρησιμοποιουν ετσι η αλοιως αφου ειναι fat. Για να τον χρησιμοποιησετε
και μεσα απο το mcn αρκει να μπειτε στο συστημα σαν root.

alfisti2007-9-4 19:49:37

(Παρατηρηση: μπορει ολα να μοιαζουν λιγο σκορπια αλλα θα τα γραφω ετσι οπως τα συναντω και θα συγκεντρωνονται καπως, αργοτερα)

Αμα ξεκινησουμε το cd η το usb με default ρυθμισεις, τοτε κατα την εξοδο δεν αποθηκευεται βεβαια τιποτα.
Για να εχουμε αποθηκευση των ρυθμισεων μας, η των εγγραφων που θελουμε να κρατησουμε στο home μας, πρεπει να ξεκινησουμε με default, και να δημιουγησουμε ενα "loop". Απο κει και περα καθε φορα που ξεκιναμε με εντολη livecd persist, αποθηκευονται ρυθμισεις,εγγραφα κλπ.

Επειδη η διανομη αυτη εχει μελλον & ..καμποσες ιδεες & αφου δοκιμαστηκε & θα δοκιμαστει & σε πολλα ακομα μηχανηματα, θα σας πουμε οτι με τον alfisti, φτιαξαμε ενα μικρο forum, που θα βρειτε ολα τα σχετικα με τη διανομη.
Φυσικα δε σας δινυμε ακομα link, καθ΄ οτι το forum, ακομα ειναι στα σκαρια.
Εν αναμονη λοιπον, συντομα!

-"Ψηνεται" η διανομη, "βαπτιστηκε" κιολας!!
Εδω θελω να πω οτι η συγκεκριμενη εκδοση θα ειναι πληρως εξελληνισμενη, θα εχει πολλες εφαρμογες που θα κανετε ολες τις καθημερινες σας εργασιες & ασχολιες, ενα πιο ευχρηστο firefox & διαφορα αλλα.
Φυσικα φιλοδοξουμε,συντομα, μια απο τις επομενες εκδοσεις να ειναι δημιουργημενη απο την αρχη, με πολλες καλες ιδεες & φυσικα στην Ελληνικη ...πραγματικοτητα!!
-Σημαντικοτατο ειναι οτι το ολο εγχειρημα, γινεται απο μια μικρη ομαδα εξι ατομων (συμφορουμιτες, εδω), που βρισκομαστε στη κατηγορια του "σχεδον μεσου χρηστη", μεχρι του... "σχετικα νεου χρηστη"
(Δε λεω τπτ ακομα )
Αυτο το τονιζω για να καταλαβουν ιδιαιτερα οι νεοτατοι χρηστες, ποσο εφικτο ειναι το LINUX!!

Παρτε μια μικρη γευση απο το forum της, που ακομα "κτιζεται":

Alfisti, αντί να φτιάχνετε ξεχωριστό forum αλλού, γιατί να μην φτιάξουμε μια θεματική ενότητα για το Hamster εδώ; Πιστεύω περισσότερο θα σας βοηθήσει στο testing.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να βοηθήσουμε (iso hosting, κλπ).

Κτιζοντας μια διανομη & ενα forum

-H ιδεα για τη διανομη ειχε ηδη ξεκινησει απο τον Αlfisti.
Γρηγορα το group δημιουργηθηκε, η ορεξη πολλη & οι ιδεες ακομα περισσοτερες.
-Μη θελοντας να επιβαρυνουμε το forum του LXF & το forum, ξεκινησαμε ενα forum για τη διανομη..
Εδω θα σας παρουσιασουμε μερικα στιγμιοτυπα απο αυτη τη διαδικασια, διαφορα μηνυματα που αφηναμε ο ενας στον αλλον & μερικα στιγμιοτυπα απο το forum, κατα το "κτισιμο" του!

Για αρχη θα σας παραθεσω απο κατι που αρχισαμε να γραφουμε στη "Γενικη Συζητηση για το Linux":

constantinos2007-9-14 16:57:57

-Συνενοησεις (με σημειωματα), Προτασεις, Σχολια &αλλα...:

Αν σας δυσκολευουν στο ανοιγμα οι μεγαλες εικονες, πειτε το, να τις δωσουμε σε thubnail size

Eάν χρειάζεστε χώρο για να ανεβάσετε την διανομή (ή ένα εναλλακτικό link τέλος πάντων) πολύ ευχαρίστως να βοηθήσω παιδιά. Περισσότερα από pm

Καλησπερα κι απο μενα. Αγχωμενη καλησπερα γιατι τις τελευταιες μερες πεφτει συνεχεια η συνδεση μου. Να προλαβω λοιπον και ενα μεγαλο ευχαριστω στο LF για την φιλοξενια. Αν ολα πανε ενταξει ετοιμαστειτε για κατι πραγματικα καλο.
Κατι που ξεκινησε για να τρεχει σε usb, ευτυχησε να βρει μια ομαδα παιδιων με ονειρα και σχεδια. Τους ευχαριστω.
alfisti2007-9-14 21:17:11

Θελω να ευχαριστησω  τον Θανο (thanos), για τις ομορφες υπογραφες που μας χαρισε & για οτι αλλο μας ετοιμαζει....

Καλησπέρα! Κατέβασα το hamster και το δοκίμασα! Πράγματι καλή δουλειά και καλό κουράγιο για την περαιτέρω εξέλιξή του. Αντιμετώπισα κάποιες δισλειτουργιούλες όπως π.χ. δεν μου έβγαζε την επιφάνεια εργασίας που σας βγάζει στις φωτο που παραθέτετε και όταν προσπάθησα να κάνω liveUSB ενώ στην αρχή φαίνονταν όλα καλά και άρχισε να "φορτώνει" από το USB στην συνέχεια μου έβγαλε μήνυμα σφάλματος, ότι λείπει κάποιο αρχείο και εκεί σταμάτησαν όλα... Θα προσπαθήσω πάλι, μπορεί να κάνω κάτι λάθος. Όλοι περιμένουμε νεώτερα επί του θέματος και όλες τις τελευταίες σας εξελίξεις.

σε usb θα το βαλεις απο το create usb. ΟΧΙ απο το install

Το usb πρεπει απο πριν να το εχεις σαν fat.
To βαζω σχεδον καθε μερα δοκιμαζοντας διαφορα και ποτε δεν ειχα προβλημα.

Το καινουργιο look ερχεται

Από το create usb το κάνω και το usb είναι fat32! Είμαι άσχετος αλλά όχι και τόσο... Μάλλον κάτι άλλο κάνω λάθος... Θα προσπαθήσω πάλι!!!
Εν αναμονή του νέου look!
GalloNero2007-9-20 15:15:23

GalloNero]
Από το create usb το κάνω και το usb είναι fat32! Είμαι άσχετος αλλά όχι και τόσο... Μάλλον κάτι άλλο κάνω λάθος... Θα προσπαθήσω πάλι!!!
Εν αναμονή του νέου look!

Καλα ντε μια διευκρινηση εκανα, μηπως και...
Δεν ανεφερα τιποτα για ασχετοσυνη. Εξαλλου ακομα μαθαινω

Πολύ ωραίο! ανυπομονώ να μας το δώσετε και σε εμάς, να παίξουμε και εμείς λίγο!!! Λοιπόν, για να το φιλοσοφίσουμε και λίγο...
Ξέρεις, για την ασχετοσύνη,  κανείς δεν γεννήθηκε ξέροντας... Όλοι μαθαίνουμε μιμούμενοι πράξεις και σκέψεις άλλων. Τελικά, ένα από τα πολλά νοήματα σε αυτό το μάταιο κόσμο είναι πόσα έμαθες και τί έκανες τα χρόνια που βρέθηκες ανάμεσα στους ανθρώπους...
Ένας μεγάλος ποιητής είπε κάποτε: "Πλήρης άνθρωπος είναι αυτός που φύτεψε ένα δένδρο, έγραψε ένα βιβλίο και έκανε ένα παιδί" , ας το αλλάξουμε λίγο... ας συμπληρώσουμε "και αυτός που έκανε μια διανομή Linux"

Δημητρη, νομίζω ότι πρέπει να προσέξετε λίγο τις διακοσμήσεις των παραθύρων. Είπαμε, κάτι απλό αλλά δεν χρειάζεται να υπάρχει το sticky ή το ερωτηματικό...
alfisti2007-9-21 23:27:3

dimitris]Δημητρη, νομίζω ότι πρέπει να προσέξετε λίγο τις διακοσμήσεις των παραθύρων. Είπαμε, κάτι απλό αλλά δεν χρειάζεται να υπάρχει το sticky ή το ερωτηματικό...

καθε σωστη παρατηρηση ευπροσδεκτη

ΓΙΑ ΣΑΣ,

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ RAPIDSHARE ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΛΑ ΚΑΝΤΕ REBOOT ΤΟ ROUTER ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΛΛΟ IP  ΑΠΟ ΤΟΝ PROVIDER ΣΑΣ. Η ΑΠΛΑ ΒΑΛΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ PROXY ΣΤΟΝ FIREFOX.


herculesthemad2007-9-22 15:49:21

Καλησπέρα! Ρε παλικάρια, θέλω τα φώτα σας γιατί ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζω...
Κατεβάζω το iso και το γράφω σε ένα cd. Κάνω boot από το cd και όλα ωραία! Μπαίνω στα Mandriva, παίζω λίγο μαζί τους και κανένα πρόβλημα. Πάω στην επιλογή για LiveUSB, κανονικά όλα! Διαλέγω το USBstick, χωρίζω 500MB για το λειτουργικό σε ext3 με mount point /, χωρίζω 150MB για LinuxSwap και μένει και ο ελεύθερος χώρος σε FAT32. Πατάω ΟΚ αρχίζει η αντιγραφή και σε κανα 20λεπτο, έτοιμο το LiveUSBstick! Κάνω restart από το stick και μου βγάζει σφάλμα! Λέω, για κάτσε, μπορεί να μην πηγαίνει έτσι. Μπορεί, βρε αδερφέ, την πρώτη φορά να θέλει να ξεκινήσεις από το cd και να του πεις μετά να συνεχίσει απο το stick. Ξεκινάω, λοιπόν, από το cd και πατάω την εντολή να συνεχίσει από το USBstick. Βγάζω το cd, κάτι κάνει εκεί το stick, τρέχουν κάποια αρχεία και ξαφνικά... μου λέει λείπει ένα αρχείο ( κάτι σε unionfc , αλλά δεν ορκίζομαι κι όλας. Αν αλλάζοντας κάποια γράμματα σας θυμίζει κάτι, τότε αυτό το κάτι είναι...) και σταματάει εκεί, βγάζοντας στην αρχή της γραμμής ένα δολλάριο ($)ωκαι τον κέρσορα να αναβοσβήνει... και εκεί οι ελπίδες μου πέθαναν. Το έχω κάνει 5-6 φορές μέχρι τώρα και πάντα η ίδια ιστορία. Αν συμβαίνει μόνο σε μένα, μπορεί να φταίει το stick, κάτι να έχει καεί μέσα του... Πείτε μου όμως, γιατί μου έχουν σπάσει τα νεύρα... Linux-GalloNero 5-0

Δεν χρειαζεσαι τιποτα απο ολα αυτα. Κανε ολο το usb, fat. Πηγαινε στο "create live usb", και δημιουργησε το. Τιποτα αλλο. Ουτε ext, ουτε swap.

Ετσι που το κανεις εχεις προβλημα γιατι το fat δεν ειναι στην πρωτη κατατμηση του usb. Kαντο ολο fat και καθαρισες.

το παρακατω το εχεις δει?
http://www.linuxinsider.gr/forum/forum_posts.asp?TID=1028&amp ;PN=1&TPN=1

Ναι, βεβαίως και το είχα δει, αλλά ξέρεις, συνήθεια...Πήγαινα σε ext3, swap και όλα τα σχετικά. Αφού πάντα αυτά κάνουμε, είπα και τώρα τα ίδια θα θέλει... Οκ, θα προσπαθήσω και πάλι. Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Λοιπόν, δεν άργησα, έτσι? Προσπάθησα και πάλι. Έχουμε και λέμε, κάνουμε το Live cd ,  μπαίνουμε στα Mandriva και πάμε  Σύστημα->Ρυθμίσεις->LiveInstall.  Διαλέγουμε το USB  και λέμε να το κάνει όλο FAT32... Μόνο που το σύστημα έχει διαφορετική άποψη... Μου λέει  ότι χρειάζεται  Mount Point,  ωραία λέω, πάμε να το ορίσουμε! Βάζω Mount Point το  /  αλλά μου λέει ότι δεν μπορώ να βάλω το / σαν Mount Point σε FAT32!!! Αλλά με καμμία προσπάθεια... Πάλι νικηθήκαμε
Το κάνω τελικά όλο Ext3 και κλασσικά δεν ανοίγει το UNIONFS αρχείο (που δεν ξέρω και τί κάνει). Ρε παλικάρια, αφού δεν κάνω κάτι λάθος, τί συμβαίνει???