ΔΤ: Επιδοτήσεις έως €600 ευρώ σε 200.000+ φοιτητές/σπουδαστές για πιστοποίηση σε Νέες Τεχνολογίες και Ψηφιακές Εφαρμογές

Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) | Δευ, 07/07/2008 - 12:41 | 6'

Αθήνα, 02.07.2008
Δελτίο Τύπου

H δράση «e-κπαιδευτείτε» που επιδοτεί με 90% και έως €600 ευρώ φοιτητές και σπουδαστές για την εκπαίδευση και την πιστοποίηση σε Νέες Τεχνολογίες και Ψηφιακές Εφαρμογές, επεκτείνεται σε περισσότερους από 200.000 φοιτητές

Η δράση «e-κπαιδευτείτε», η οποία επιδοτεί την εκπαίδευση και την πιστοποίηση των φοιτητών σε Νέες Τεχνολογίες και σε Ψηφιακές Εφαρμογές, επεκτείνεται στο σύνολο των σπουδαστών και φοιτητών που εισήχθησαν με τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2005, του 2006 και του 2007, ανεξαρτήτως βαθμολογίας ή σειράς εισόδου. Επιπλέον, δυνατότητα συμμετοχής αποκτούν και όλοι οι εγγεγραμμένοι προπτυχιακοί φοιτητές του Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Η δράση υλοποιείται με τη συνεργασία των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών (Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού) και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με τη συμμετοχή του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), αξιοποιώντας πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Έχει ως στόχο να προσφέρει σημαντικά εφόδια γνώσης για το εργασιακό μέλλον των σπουδαστών και φοιτητών.

Με την επέκταση της δράσης, το πλήθος των δικαιούχων φοιτητών ξεπερνά τις 200.000. Πλέον των παραπάνω, δικαιούχοι της δράσης είναι και όλοι οι φοιτητές των ετών 2005, 2006 και 2007 που εμπίπτουν στην κατηγορία των «πασχόντων από σοβαρές ασθένειες» και οι οποίοι εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως ποσοστό 3% των εισακτέων σε κάθε τμήμα ή σχολή.

Με τη δράση «e-κπαιδευτείτε» οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις σε βασικό, προχωρημένο και εξειδικευμένο επίπεδο στις Νέες Τεχνολογίες και στις Ψηφιακές Εφαρμογές και να τις κατοχυρώσουν με αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό καταβάλλοντας μόνο το 10% του συνολικού κόστους της εκπαίδευσης. Η δράση καλύπτει το 90% της δαπάνης εκπαίδευσης, με μέγιστη επιχορήγηση τα 600 ευρώ ανά φοιτητή. Το ποσό της επιδότησης για όσους εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως «πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες» ανέρχεται σε 1.200 ευρώ ανά φοιτητή.

Ενδεικτικά, οι δικαιούχοι μπορούν να εξοικειωθούν σε: επεξεργασία κειμένου, βάσεις δεδομένων, λογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίας, σχεδίαση ιστοτόπων (web design, web animation, web development κλπ.) διαχείριση δικτύων (δίκτυα υπολογιστών, ασφάλεια, τεχνική υποστήριξη κλπ.), προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και βίντεο, εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών κλπ. Η εκπαίδευση θα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον 40 ώρες και σε κάθε περίπτωση να συνοδεύεται από ανάλογη Πιστοποίηση, ώστε να θεωρηθεί επιδοτούμενη. Οι φοιτητές μπορούν επίσης να επιλέξουν κάποιο εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα (e-learning) εφόσον καλύπτει τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες.

Η δράση ολοκληρώνεται όταν θα συμπληρωθούν κατά μέγιστο καταρτίσεις 45.000 φοιτητών, με καταληκτική ημερομηνία την 15η Νοεμβρίου 2008. Οι φοιτητές και σπουδαστές μπορούν να ελέγξουν τη δυνατότητα συμμετοχής τους μέσω της ιστοσελίδας του Προγράμματος, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ekpaidefteite.gr καθώς και να επιλέξουν εγκεκριμένα εκπαιδευτικά πακέτα που παρέχουν οι φορείς εκπαίδευσης της περιοχής τους.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι φοιτητές παραλαμβάνουν από την ηλεκτρονική σελίδα του προγράμματος τον προσωπικό τους κωδικό και μαζί με την ταυτότητά τους και βεβαίωση σπουδών από τη Γραμματεία της Σχολής τους ή το «φοιτητικό πάσο», θα έχουν την δυνατότητα να απευθυνθούν σε φορείς εκπαίδευσης που συμμετέχουν στη δράση και να επιλέξουν το πακέτο εκπαίδευσης που επιθυμούν, καταβάλλοντας μόνο το υπόλοιπο της δαπάνης.

Οι φορείς εκπαίδευσης που συμμετέχουν στη δράση έχουν ενημερωθεί για τις διαδικασίες μέσω ημερίδων και έχουν υποβάλει περισσότερα από 3.500 εκπαιδευτικά πακέτα, τα οποία βρίσκονται ανηρτημένα στην ηλεκτρονική σελίδα του Προγράμματος.

Για την πληροφόρηση των δικαιούχων φοιτητών λειτουργεί εκτός της ενημερωτικής σελίδας στη διεύθυνση http://www.ekpaidefteite.gr και γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης στον αριθμό 801-11-88-3-88. Πλέον του πληροφοριακού υλικού, οι εκπαιδευτικοί φορείς θα μπορούν να ανακτούν από την ηλεκτρονική σελίδα και προωθητικό υλικό της δράσης (αφίσες, σήματα, σήμανση, φυλλάδια προς εκτύπωση), που διανέμονται ηλεκτρονικώς, δωρεάν.

Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)