Για δυνατούς λύτες ( πρόβλημα με κάρτα pcmcia OvisLink WL-8000PCM και ubuntu)

XristosN | Τρί, 11/11/2008 - 11:03 | 3' | 5

Επειδή έφαγα δύο μέρες από τη ζωή μου αναζητώντας λύση το έχω ποστάρει παντού!!! δεν μπορεί θα βρώ κάποια λογική εξήγηση!!!

Επειδή πριν από καιρό απογοητεύτηκα από τις υπόλοιπες διανομές είπα να βάλω το 6.06 LTS. Με την διανομή αυτή είχα τα εξής πλεονεκτήματα.
α) προσαρτούσε αυτόματα τον εξωτερικό σκληρό (φορμαρισμένο σε NTFS) και μπορούσα να αντιγράψω τα αρχεία που με ενδιέφεραν. Δεν μπορούσα να τον χρησιμοποιήσω αλληλεπιδραστικά, ωστόσο στην παρούσα φάση με ενδιέφερε μόνο να πάρω κάποια αρχεία από τον δίσκο και
β) Έχω μια κάρτα pcmcia OvisLink WL-8000PCM και μπορούσαν να συνδεθώ στο ίντερνετ ασύρματα κάνοντας τις απαιτούμενες ρυθμίσεις (δηλαδή επέλεγα το δίκτυο, τύπο κλειδιού δεκαεξαδικό, έβαζα το κλειδί δηλ το password που είχα επιλέξει, και τέλος επέλεγα αυτόματη σύνδεση και όλα μια χαρά). Από την ημέρα που έπρεπε λόγο δουλειά να βλέπω κάποια video στο δίκτυο σε flash player άρχισαν όλα!!! Επειδή λοιπόν η αναβάθμιση που μου πρότεινε ήταν στο flash player το 10 και η διανομή δεν το υποστήριζε αποφάσισα ότι έπρεπε να περάσω στην 8.04 (δεν μου αρέσει να αλλάζω συχνά διανομές και προτιμώ τις LTS) και τότε άρχισαν τα προβλήματα. α) δεν μπορεί να προσαρτηθεί ο ίδιος δίσκος!!! ακόμη και με την προσθήκη κάποιων προγραμμάτων!!! β) ακόμη και με τις ίδιες ρυθμίσεις δεν μπορώ να μπω στο δίκτυο ασύρματα!!! ενώ έβλεπε την κάρτα μου η έκδοση 6.06 και μπορούσα εύκολα να συνδεθώ!!!
Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω!!!

Φόρουμ
Δώσε αστέρια!

MO: (ψήφοι: 0)

Σχόλια

Το ίδιο έπαθα και 'γω με το usb φλακάκι, όπου πριν 2 μήνες ,το 8.04 δεν το έβλεπε με τίποτα και κόλαγε τελείως. Προχθές το ξανα 'βαλα και το βλέπει. Έτσι , για μου σπάσει τα νεύρα! Και ξαφνικά κάτι έπαθε το driver της Nvidia και η ανάλυση έπεσε στο 800x600 και δεν αλλάζει! Αν δεν έχεις βρεί τίποτα, ξέχνα το και βρές άλλη διανομή (μιλάω σαν άπειρος-αλλά ταλαιπωρημένος-χρήστης).

Καλά βάλτε Linux Mint Daryna και δεν θα χρειαστεί να κοιτάξετε τίποτα άλλο. :) Χρήστο φέρε τον υπολογιστή ρε συ να τον δούμε τι έχει..

Στα γρήγορα θα σας πω ότι: Η συγκεκριμένη κάρτα OvisLink WL-8000PCM παίζει πολύ καλά στο Ubuntu 6.06 LTS ΔΕΝ παίζει στο Ubuntu 8.04 LTS και ΠΑΙΖΕΙ ναι πολύ καλά διαβάζετε στο UbuntuStudio 8.04 LTS. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ??? Ωστόσο επειδή ταλαιπωρήθηκα αρκετά πρέπει να σας πω ότι το Mandriva και το 2008 και το 2009 βάζοντας drivers από windows την βλέπουν άψογα άσχετα αν το 2009 έχει άλλα προβλήματα. Αυτά για την ιστορία για κανέναν άλλο ταλαίπωρο. Προτείνω να αλλάξει ο τίτλος και να μπεί (δεν ξέρω πως να το κάνω εγώ) Πρόβλημα με wireless κάρτα... και στο τέλος ότι λύθηκε και να μην σας απασχολήσω άλλο σε αυτό το πόστ με την προσάρτηση του δίσκου. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια καλό σας βράδυ.

Kαλάαααα.. και γιατί δεν βάζεις το ubuntu studio 8.04 και να του αφαιρέσεις μετά όσα προγράμματα δεν χρειάζεσαι;
Να τα βγάλεις εύκολο είναι να τα εγκαθιστάς είναι βαρετό.