Εχω σύνδεση ADSL με modem/router και κάρτα δικτύου, αλλά δεν μπορώ να δω ιστοσελίδες! Τι φταίει;

Άνοιξε ένα τερματικό και δώσε την εντολή

/sbin/ifconfig

Θα εμφανίσει κάτι σαν κι αυτό:


[[email protected] ~]$ /sbin/ifconfig
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:17:31:12:8D:48
inet addr:192.168.1.66 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::217:31ff:fe12:8d48/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:10996 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:9339 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:12045809 (11.4 MiB) TX bytes:1430626 (1.3 MiB)
Interrupt:18

Η eth0 είναι η (πρώτη) κάρτα δικτύου σου. Αν έχεις περισσότερες κάρτες (ή θύρες στον υπολογιστή) θα δεις και eth1, κοκ. Ενώ αν έχεις wireless, θα δεις wlan0 ή κάτι παρόμοιο.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αν στα παραπάνω αποτελέσματα, έχεις μια διεύθυνση της μορφής inet addr 192.168.1.ΧΧ ή ότι άλλο χρησιμοποιεί ο router σου (δες τα έντονα γράμματα!). Αν ναι, τότε μπορείς να κάνεις ping στον router; Π.χ. δίνοντας:


ping 192.168.1.1

θα πρέπει να απαντήσει:


PING 192.168.1.1 () 56(84) bytes of data.
64 bytes from 10.1.2.1: icmp_seq=1 ttl=128 time=0.145 ms
...

Αν απαντήσει σωστά, τότε μάλλον έχεις προβλήματα με DNS servers:

Κάθε διεύθυνση στο διαδίκτυο (π.χ. www.linuxinsider.gr) αντιστοιχεί στο νούμερο μιας IP διεύθυνσης. Οι υπολογιστές μας δεν ξέρουν την αντίστοιχη IP (στην περίπτωσή μας 85.234.157.115). Αυτή τη "μετάφραση" την κάνει κάποιος DNS server. Με απλά λόγια, αν δώσεις στον Firefox μια IP, π.χ.

http://85.234.157.115

και δεις κάποια σελίδα της Guru-host, τότε 99% αυτό είναι το πρόβλημά σου. Δηλαδή ο υπολογιστής σου δεν ξέρει που να βρει έναν DNS server για να ζητήσει μετάφραση της διεύθυνσης που του δίνεις στη δική σου γλώσσα. Καταλαβαίνει όμως την αντίστοιχη IP, γι' αυτό σε πηγαίνει απευθείας εκεί.

Οι διευθύνσεις των DNS servers διαφέρουν ανάλογα με τον πάροχο και καθορίζονται στο αρχείο /etc/resolv.conf. Το αρχείο αυτό πρέπει να το ανοίξεις ως root. Πατα Alt+F2 και γράψε:


kdesu kwrite /etc/resolv.conf

ή

gksu gedit /etc/resolv.conf

ή από ένα τερματικό γράψε

su
nano /etc/resolv.conf

Τι nameservers (έτσι λέγονται οι DNS servers) ορίζονται εκεί; Αυτό το αρχείο πρέπει να έχει αυτήν την μορφή:

nameserver 85.196.25.2
nameserver 194.219.227.1
nameserver 192.168.1.1

Σημείωση: Οι παραπάνω δύο DNS είναι για Forthnet. Να μια λίστα με τους DNS servers που πρέπει να βάλετε ανάλογα με τον πάροχο σας:

OTENET
195.170.0.1
195.170.2.2

Forthnet
194.219.227.2
193.92.150.3
193.92.110.1 Για Β. Ελλάδα
193.92.30.19 Για Κρήτη

HOL
194.30.220.114
194.30.220.117

Tellas
62.169.194.17
62.169.194.18

ALTEC
213.5.17.21

Vivodi
80.76.39.10
80.76.33.227

PANAFONET
213.249.17.10

TELEDOME
213.142.128.1


http://dc.dark-angel.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=52&Itemid=50
">Πηγή DNS servers.

Εικόνα: Kostis
Kostis
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 20 Οκτ 2008
Πόντοι: 0

Παιδιά καλησπέρα. Είναι η πρώτη μου επαφή με Linux, κ για την ακρίβεια εγγατέστησα πριν δύο μέρες το Ubuntu 8.04 .Έχω σύνδεση Conex με modem/ruter Sagem fast 800, κατέβασα ένα προγραμματάκι για το Sagem Fast 800 με τις οδηγίες του περιοδικού σας, εγκατέστησα το sagem fast 800, συνδέεται στο δίκτυο αλλά δεν μου εμφανίζει σελίδες. Έγραψα μια IP δ/νση και δεν μου εμφάνισε τίποτα. Άνοιξα το αρχείο /etc/resolv.conf. και έγραψα τους nameservers της ΟΤΕΝΕΤ αλλά κ πάλι τίποτα.Τι μπορώ να κάνω;

Εικόνα: cyber_g.k
cyber_g.k
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 24 Ιαν 2009
Πόντοι: 0

χαιρεται...εχω ενα προβλημα με το ubuntu: οταν πληκτρολογο το username & password με βγαζει σε μια πορτοκαλη οθονη και δεν μου ανοιγει το desktop...καμια συμβουλη?

Εικόνα: Δημήτριος Μαυρομάτης
Δημήτριος Μαυρομάτης
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 20 Αυγ 2010
Πόντοι: 140

 Γεια σας και από 'μένα... Είμαι τελείως νέος χρήστης του linux, τώρα κάνω τα πρώτα - πρώτα βήματά μου.

Μόλις εγκατέστησα στον υπολογιστή μου το Ubuntu 8.04 (αγόρασα το σχετικό περιοδικό LINUX format). Το έχω σε dual boot με τα Windows XP SP3.

Σε ό,τι αφορά το διαδίκτυο, παρουσιάζεται αδυναμία πρόσβασης. Δηλαδή πάνω δεξιά μου δείχνει τις δύο οθονούλες με ένα κόκκινο Χ. 

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιώ για την πρόσβασή μου στο internet είναι ο εξής :

Baudtec T263R1U @ 8Mbps (modem από την cosmote)

Netgear Wireless-G USB 2.0 Adapter WG111v3 @ 54 Mbps (το εξάρτημα αυτό συνδέεται με τον υπολογιστή μέσω USB σύνδεσης)

Netgear Wireless-G Router WGR614v9 @ 54Mbps (το σήμα φτάνει σε αυτόν τον δρομολογητή. Κατόπιν μέσω καλωδίου ethernet συνδέεται με το παραπάνω modem και από εκεί φεύγει το τηλεφωνικό καλώδιο για την πρίζα.)

 

Υπάρχει κάποια λύση;

Εικόνα: rpil
rpil
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 4485

Ubuntu 8.04? Είσαι σίγουρος; Η καινούρια έκδοση του Ubuntu είναι η 10.04!

Για άνοιξε τερματικό (κονσόλα) και γράψε

lsusb

να δούμε αν βλέπει το USB εξάρτημα.

------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Εικόνα: Δημήτριος Μαυρομάτης
Δημήτριος Μαυρομάτης
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 20 Αυγ 2010
Πόντοι: 140

Γεια σας και πάλι.

Αυτή την εντολή δεν μου την αναγνωρίζει. Ανοίγω το τερματικό (είναι στον home κατάλογο, έτσι δεν είναι; ) και πληκτρολογώ susb.

Μου βγάζει το μήνυμα μη αναγνώρισης της εντολής. Αν χρησιμοποιήσω το σύμβολο "/", μου βγάζει ότι δεν αναγνωρίζει τον κατάλογο.

Η έκδοση που έχω είναι η 8.04. Αγόρασα το περιοδικό LINUX format με το σχετικό DVD, το οποίο βρήκα σ' ένα supermarket ΜΑΣΟΥΤΗΣ (Νικήτη Χαλκιδικής). 

 

Με την εντολή ifconfig μου βγάζει δύο κείμενα. Το πρώτο ξεκινά με την λέξη eth0 και αφορά μάλλον την onboard κάρτα ethernet της μητρικής μου. Λέει κάτι για πακέτα δεδομένων, συγκρούσεις κ.τ.λ.

Στο δεύτερο κείμενο γράφει lo και μετά lοοpback (ή κάτι τέτοιο) και γράφει τ' αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Η διαφορά είναι ότι σε αυτή την ενότητα γράφει ότι ανταλλάχθηκαν περίπου 89 Kb δεδομένων (εκεί που λέει για τα πακέτα).

Τα ίδια δεδομένα μπόρεσα να εμφανίσω και μέσω του γραφικού περιβάλλοντος.

 

Βασικά τώρα γράφω από τα windows. Κάνω boot με το linux, κάνω ό,τι είναι να κάνω και μετά ξανά boot με windows, ώστε να στείλω αυτά τα μηνύματα.

Γι' αυτό και δεν μπορώ ν' αποδώσω πλήρως αυτά που συμβαίνουν. Άμα δεν βγει άκρη θα κάνω το ίδιο, αλλά θα πάρω φωτογραφία το τερματικό (με την αντίστοιχη εφαρμογή) και θα αναεβάσω το αρχείο ώστε να το δείτε.

 

Εικόνα: rpil
rpil
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 4485

Κατ' αρχήν, η έκδοση που έχεις, είναι ήδη ξεπερασμένη και σου συστήνω να κατεβάσεις το νέο Ubuntu από εδώ. Ή εναλλακτικά να πας εδώ και να το κατεβάσεις με την επιλογή torrent, όπου είναι πιο σίγουρη.

Το αρχείο είναι σε μορφή .iso. Θα πρέπει να κατέβει σωστά (γι' αυτό θεωρώ πιο ασφαλές το torrent) και στη συνέχεια -από τα Windows- θα το κάψεις σε CD με την επιλογή του Nero "Burn Image".  Όταν τελειώσεις, θα μπουτάρεις τον υπολογιστή σου από το CD όπως έκανες και με το 8.04. Κάνεις την εγκατάσταση και μας λες αν παραμένει το πρόβλημα. Παίζει ρόλο η κάθε έκδοση λειτουργικού, γιατί υπάρχουν νέοι πυρήνες (kernels) και νέες ενημερώσεις για hardware. Η 8.04 θεωρείται "προϊστορική" πλέον!

------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Εικόνα: Teddy
Teddy
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModerator
Μέλος από: 30 Ιαν 2008
Πόντοι: 3130

Παράθεση από Δημήτριος Μαυρομάτης:

Aυτή την εντολή δεν μου την αναγνωρίζει. Ανοίγω το τερματικό (είναι στον home κατάλογο, έτσι δεν είναι; ) και πληκτρολογώ susb.

Μου βγάζει το μήνυμα μη αναγνώρισης της εντολής. Αν χρησιμοποιήσω το σύμβολο "/", μου βγάζει ότι δεν αναγνωρίζει τον κατάλογο.
 

Η εντολή είναι (εσύ γράψτο με μικρά) LSUSB . Δείχνει την λίστα (ls) των συσκευών usb. Αντίστοιχα υπάρχουν εντολές lspci που δείχνουν τις pci συσκευές, η lsmod που δείχνει τα modules που τρέχουν, η απλή ls που σου δείχνει τα περιεχόμενα του τρέχοντος καταλόγου και πιθανώς αρκετές ακόμα. 

Εικόνα: rpil
rpil
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 4485

Α, μπράβο, δεν το είχα προσέξει! Την έγραψε λάθος την εντολή. Πάντως, θα επιμείνω να κατεβάσει την πρόσφατη έκδοση. Η 8.04 είναι πολύ παλιά.

------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Εικόνα: Δημήτριος Μαυρομάτης
Δημήτριος Μαυρομάτης
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 20 Αυγ 2010
Πόντοι: 140

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Θα κατεβάσω την πρόσφατη έκδοση και θα ενημερώσω αμέσως μετά!!!

Εικόνα: Δημήτριος Μαυρομάτης
Δημήτριος Μαυρομάτης
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 20 Αυγ 2010
Πόντοι: 140

 Πάντως το Linux βλέπει μια χαρά τον USB πομπό-δέκτη της Netgear, όπως και όλες τις άλλες συσκευές. 

Χθες έκανα κλικ στις δύο οθονούλες του desktop και επέλεξα την εντολή manual configuration. Αμέσως εμφανίστηκε ένα παράθυρο όπου είχε δύο επιλογές, την ενσύρματη σύνδεση και την σημείο προς σημείο. Έκανα κλικ στην ενσύρματη και στις ιδιότητες πάτησα "αυτόματη ρύθμιση". Μετά πρόσθεσα και τα IP των DNS servers της ΟΤΕΝΕΤ, αλλά εξακολουθεί να μην μπαίνει.

Μήπως οι οδηγοί που εγκατέστησε το linux για την συσκευή αυτή δεν είναι κατάλληλοι; Μήπως και ο router (επίσης της Netgear) θέλει κάποιο πρόγραμμα;

Πάντως, όταν φορτώνω τον Mozilla, μετά από αρκετή ώρα μου βγάζει σφάλμα σύνδεσης, ενώ πριν μου το έβγαζε αμέσως!

Εικόνα: Δημήτριος Μαυρομάτης
Δημήτριος Μαυρομάτης
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 20 Αυγ 2010
Πόντοι: 140

Παιδιά εκπέμπω SOS!!

Ήθελα να εγκαταστήσω την έκδοση 10.4 και έτσι αποφάσισα να διγράψω πρώτα την 8.04. Επειδή δεν ήξερα πως να το κάνω αυτό, πήγα μέσω του Paragon partition manager στα Windows να διαγράψω τ' αντίστοιχα partitions (ένα για τα δεδομένα και ένα για την εικονική μνήμη). Έτσι λοιπόν, τα διέγραψα (και τα δεδομένα καταστράφηκαν).

Επιπρόσθετα ήθελα να αλλάξω τα μεγέθη των partitions, ώστε με την νέα εγκατάσταση να υπάρχει περισσότερος διαθέσιμος χώρος για το linux. Έτσι έκανα και διαφοροποιήσεις στο μέγεθος  του διαμερίσματος C. Το πρόγραμμα αυτό μου ζήτησε επανεκκίνηση, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει τις αλλαγές.

Όμως διαπίστωσα ότι το πρόγραμμα GRUB (αυτό που διαλέγεις με ποιο λειτουργικό να ξεκινήσεις και ενεργοποιείται πριν την φόρτωση κάποιου λειτουργικού κάθε φορά που ενεργοποιείται ο Η/Υ) δεν μπορούσε να δουλέψει (error 22). Ο υπολογιστής πλέον δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Ξεκινά μόνο με δισκέτα εκκίνησης ή με κάποιο DVD/CD.

 

Τι να κάνω;;;; Υπάρχει περίπτωση ν' αποφύγω το format;; Υπάρχει λύση;;;

Απαντήστε σας παρακαλώ, γιατί καίγομαι!!!

Εικόνα: Teddy
Teddy
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModerator
Μέλος από: 30 Ιαν 2008
Πόντοι: 3130

Μου φαίνεται οτι αν εγκαταστήσεις το 10.04 θα μπουτάρεις κανονικά και στα δυο λειτουργικά. Τα δεδομένα που σβήστηκαν μάλλον περιείχαν και το /boot οπότε ο grub πάει να φορτώσει και δεν βρίσκει τίποτα.

Μια μικρή παρατήρηση όμως, το πρόβλημά σου είναι άσχετο με το θέμα...

 

 

Εικόνα: rpil
rpil
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 4485

Προσοχή στη διαφορά, πάντως! H 8.04 χρησιμοποιούσε Grub, ενώ η 10.4 χρησιμοποιεί Grub2.

------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Εικόνα: Δημήτριος Μαυρομάτης
Δημήτριος Μαυρομάτης
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 20 Αυγ 2010
Πόντοι: 140

Το ξέρω ότι είναι άσχετο το πρόβλημά μου με το θέμα.

Το τελευταίο που θ' αναφέρω είναι ότι προσπάθησα να εγκαταστήσω εκ νέου το 8.04, αλλά μου έβγαλε μήνυμα ότι το πρόγραμμα GRUB δεν μπορούσε να εγκατασταθεί (μήνυμα : "αυτό είναι κρίσιμο σφάλμα"). Προσπάθησα πρώτα με την 10.4, αλλά το CD δεν δούλεψε.

Ευτυχώς που έχω και τα δεδομένα μου σε back-up.

Τέλος πάντων, το κλείνω εδώ το θέμα, για να μην ξεφύγει.

 

 

Εικόνα: Δημήτριος Μαυρομάτης
Δημήτριος Μαυρομάτης
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 20 Αυγ 2010
Πόντοι: 140

 Παιδιά γεια σας και πάλι...

Εγκατέστησα την 10.04 έκδοση, η οποία, όντως δεν έχει καμιά σχέση με την 8.04! (Έκανα format όλο τον δίσκο πρώτα, στάθηκε αδύνατο να ξεπεράσω το πρόβλημα με το GRUB)

Όμως εξακολουθώ να μην μπορώ να συνδεθώ στο διαδίκτυο. Το λειτουργικό βλέπει τον USB πομπό-δέκτη της NETGEAR (W111v3), αλλά δεν μπαίνει.

Επισκέφθηκα διάφορες ιστοσελίδες μέσω Google, για να κατεβάσω οδηγούς (για linux), αλλά δεν βρήκα κάτι. Τι να κάνω;

Εικόνα: rpil
rpil
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 4485

Μάλλον χρειάζεσαι δύο πακέτα. τα  ndiswrapper-common και ndiswrapper-utils. Για ψάξε αν υπάρχουν εγκατεστημένα ή κατέβασέ τα μέσω synaptic.

------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Εικόνα: rpil
rpil
Απουσιάζω!
Registered UserΣυχνός σχολιαστήςModeratorEditor-Blogger
Μέλος από: 1 Ιαν 1970
Πόντοι: 4485

Χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω (ή απογοητεύσω), η συσκευή έχει πρόβλημα συμβατότητας με το linux, γενικότερα! Να τι βρήκα στην παρακάτω σελίδα που ασχολείται με το θέμα:

Netgear USB network adapter W111V3

Linux Compatible: No

The ndiswrapper driver does configure the network card. However, it refuses to connect to any Wi-Fi hotspots due to the missing firmware files not supplied on the vendor CD. **Avoid this for Linux use **

------------------------------------------------------------------------------------

"Όταν βλέπεις τον πιγκουίνο, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις": ΒΑΖΕΙΣ LINUX!

Εικόνα: Δημήτριος Μαυρομάτης
Δημήτριος Μαυρομάτης
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 20 Αυγ 2010
Πόντοι: 140

 Βασικά είχα μάθει χθες γι' αυτά από το ψάξιμό μου στο διαδίκτυο. Πάτησα την αναζήτηση χθες στο ubuntu και μου έβγαλε 4 αποτελέσματα. 2 αρχεία (ένα ndiswrapper*.ko - μεταφρασμένος κώδικας-, ένα αρχείο header με την ίδια ονομασία) και τους 2 αντίστοιχους φακέλους.

Για να τα κατεβάσω από synaptic πρέπει να βρω έναν άλλο υπολογιστή με linux, αφού ο δικός μου δεν συνδέεται.

Μήπως, λέω μήπως, μπορώ ν' αλλάξω μόνο τον πομπό-δέκτη (να βάλω της Linksys) και ν' αφήσω ίδιο τον δρομολογητή (της NETGEAR);

Το ότι αρνείται να συνδεθεί σε Wi-Fi spots, τι σημαίνει για ένα ακίνητο desktop; Εγώ απλά θέλω τον adapter προκειμένου να γλιτώσω το καλώδιο που συνέδεε το απομακρυσμένο modem μου με τον υπολογιστή (και σκόνταφτα συνέχεια πάνω του, αφού περνούσε από το χωλ του σπιτιού). Θα μπορώ στο μέλλον να φτιάξω δίκτυο υπολογιστών μέσω του ίδιου δρομολογητή; Λογικά ναι, αφού του adapter είναι το πρόβλημα, όχι του δρομολογητή, ε;;;

 

Εικόνα: Δημήτριος Μαυρομάτης
Δημήτριος Μαυρομάτης
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 20 Αυγ 2010
Πόντοι: 140

Παιδιά έχω ευχάριστα νέα!!!!

Τελικά ο USB πομποδέκτης, που έχω, φοράει πάνω ένα chipάκι της REALTEK (το RTL8187B). Αυτό το chipάκι υποστηρίζεται μια χαρά από τον kernel 2.6.27 (ή νεότερο) του linux. Για του λόγου το αληθές δείτε εδώ (παρμένο από άλλο thread του φόρουμ τούτου). Μάλιστα υποστηρίζει πολλά chipάκια της REALTEK...

Ο λόγος που δεν μπορούσα να μπω τόσο καιρό; Απλά έδινα λάθος συνθηματικό...

Γι' αυτό και στο σηματάκι πάνω δεξιά (το σύμβολο ")))))" στραμμένο κατά 90 μοίρες αριστερόστροφα) αναβόσβηνε για πολύ ώρα, πριν μου ξαναβγάλει το παράθυρο διαλόγου με το όνομα, το επιζητούμενο επίπεδο ασφάλειας και το συνθηματικό...

 

ΟΥΦ! Τέλος καλό, όλα καλά!

Εικόνα: Δημήτριος Μαυρομάτης
Δημήτριος Μαυρομάτης
Απουσιάζω!
Registered User
Μέλος από: 20 Αυγ 2010
Πόντοι: 140

Παιδιά, ωραία, βλέπω τις ιστοσελίδες, αλλά στην αρχή δεν μπορούσα να δω βιντέακια.

Για τον σκοπό αυτό απαιτείται το πρόγραμμα Adobe Flash Player. Έτσι λοιπόν κατέβασα το deb (εκτελέσιμο) πακέτο και το εγκατέστησα με την προεπιλεγμένη εφαρμογή GDebi. To deb πακέτο εγκαταστάθηκε, το έβλεπα στο σύστημα synaptic εγκατεστημένο στην κατηγορία "Εγκατεστημένα (τοπικά ή ξεπερασμένα)".

Αυτό γιατί συμβαίνει; Τι σημαίνει αυτό;

Στην αρχή δεν μπορούσα να δω βιντεάκια στο facebook. Μετά όμως από μια επανεκκίνηση, έστρωσε...