Το blog του/της rpil

Redcore Linux: Ήρθε η ώρα για Gentoo χωρίς κόπο;

Και μετά από 10 χρόνια στο Gentoo, ήρθε η ώρα να το αποχαιρετήσω, τουλάχιστον στη μορφή που το γνώριζα. Η εγκατάστασή του έχει αλλάξει σημαντικά, αλλά και όταν ολοκληρωθεί η προκαταρκτική διαδικασία, το τελικό compile του πυρήνα αποτυγχάνει. Ίσως να φταίει και το παλιό μου το PC, ποιός ξέρει...

Ψάχνοντας λοιπόν για μια διανομή που θα διαδεχθεί το Gentoo στον υπολογιστή μου, βρέθηκα μπροστά σε ένα όνομα που αυτοδιαφημιζόταν ως "Gentoo χωρίς κόπο" (αλλά με ...τρόπο!). Το όνομα αυτό ήταν Redcore Linux.

Εγκατάσταση Golem Window Manager σε Gentoo Linux.

Αν ασχολείστε με τους μινιμαλιστικούς window managers και σας αρέσει να πειραματίζεσθε μ' αυτούς, τότε ίσωςνα σας ενδιαφέρει ο Golem.

Πρόκειται για έναν ελαφρύ και ευέλικτο διαχειριστή παραθύρων, που κινείται ανάμεσα σε Ε16 και Window Maker.

Golem window manager

Θ' ασχοληθώ με άλλον έναν ξεχασμένο window manager, με το περίεργο όνομα Golem!
Το project για πολλούς θεωρείται παρατημένο, και προφανώς είναι, αφού έχουν πολλά χρόνια να γίνουν ενημερώσεις.
Στο site του, http://golem.sourceforge.net/ βλέπουμε ότι από το 2007 έχει κάποιος ν' ασχοληθεί μ' αυτό!

Oroborus window manager

Τελικά, βρήκα τρόπο να δω τον Oroborus window manager και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι εξαιρετικός και ελαφρύς. Καλύτερος από Fluxbox ή Openbox. Για όσους γνωρίζουν να κάνουν χρήση των xbindkeys, είναι παιγνιδάκι.
Βέβαια, λόγω της κάκιστης τεκμηρίωσης στο διαδίκτυο, πρέπει κάποια πράγματα να τ' ανακαλύψεις μόνος σου, αλλά αξίζει τον κόπο.

Debian GNU/Hurd: Επιτέλους, μπούταρε!

Πάντα με γοήτευαν τα περίεργα πράγματα. Όσα δεν είχαν την γενική αποδοχή ή δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένα ή "εμπορικά".

Αυτό ήταν το πρώτο έναυσμα για να περάσω από τα Windows στο Linux. Λειτουργικό σύστημα για λίγους, με κάποιες δυσκολίες, αλλά ελπιδοφόρο. Και κάποια χρόνια αργότερα, δικαιώθηκα για την επιλογή μου. Το Linux έγινε δημοφιλές σε πολύ κόσμο, δεν πήρε μεν (ακόμα τουλάχιστον) την πρωτοκαθεδρία από τα εμπορικά "παράθυρα", αλλά, σίγουρα δεν είναι άγνωστο ακόμα και στους φανατικούς οπαδούς της Microsoft.

Συνδρομή στο αρχείο ροής ειδήσεων του Linux Format