Δοκιμές

Vtiger Epesi Dolibarr Ποιο CRM θα προτιμούσατε και γιατί;

Ποιο CRM θα προτιμούσατε για την επιχείρηση σας και γιατί ;

Εργάζομαι σαν IT Manager σε κατασκευαστική εταιρεία κορυφαία του είδους. Θα ήθελα την άποψη σας για όσους ασχολούνται με crm

Θέλω να ζητήσω συγνώμη εξ αρχής για την προχειρότητα του κειμένου έχω επιλέξει για θέμα χρόνου τα πιο σημαντικά σημεία χωρίς να αναφέρω αναλυτικά τις δυνατότητες που έχει το κάθε πρόγραμμα

Slackel 6.0.3 "Live Openbox"

Το Slackel 6.0.3 "Live Openbox" κυκλοφόρησε. Το Slackel βασίζεται στο Slackware και το Salix

Το Slackel 6.0.3 "Live Openbox" περιλαμβάνει τη τελευταία έκδοση πυρήνα 3.14.33 και τις τελευταίες ενημερώσεις από το Slackware current.

Αυτή η έκδοση είναι διαθέσιμη και στις δύο αρχιτεκτονικές 32-bit και 64-bit που είναι στο μέγεθος ενός CD. Οι εικόνες ISO είναι isohybrid.
Το ISO 64-bit υποστηρίζει εκκίνηση σε συστήματα UEFI. Το SecureBoot ωστόσο δεν υποστηρίζεται.

Debian GNU/Hurd: Επιτέλους, μπούταρε!

Πάντα με γοήτευαν τα περίεργα πράγματα. Όσα δεν είχαν την γενική αποδοχή ή δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένα ή "εμπορικά".

Αυτό ήταν το πρώτο έναυσμα για να περάσω από τα Windows στο Linux. Λειτουργικό σύστημα για λίγους, με κάποιες δυσκολίες, αλλά ελπιδοφόρο. Και κάποια χρόνια αργότερα, δικαιώθηκα για την επιλογή μου. Το Linux έγινε δημοφιλές σε πολύ κόσμο, δεν πήρε μεν (ακόμα τουλάχιστον) την πρωτοκαθεδρία από τα εμπορικά "παράθυρα", αλλά, σίγουρα δεν είναι άγνωστο ακόμα και στους φανατικούς οπαδούς της Microsoft.

Gobolinux 015

Μετά από χρόνια, αποφάσισα ν' ασχοληθώ με το Gobolinux και πάλι. Έτσι, κατέβασα το τελευταίο iso της έκδοσης 015 και το εγκατέστησα σ' ένα μηχάνημά μου. Έρχεται πλέον με περιβάλλον Enlightenment 18, έχοντας εγκαταλείψει το KDE. Η εγκατάσταση ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Πέρασα και κανα δυο πακέτα μέσω του διαχειριστή πακέτων Compile, όλα καλά!

Το μόνο που δεν διευκρινίζει η διανομή, είναι με ποιο τρόπο μπορεί κανείς ν' αναβαθμίσει ολόκληρο το σύστημα (κάτι σαν το emerge world του Gentoo, ας πούμε).

Συγκριτικό: Πακέτα αριθμητικής ανάλυσης

Σε περιπτώσεις πράξεων για τις οποίες δεν αρκεί το χαρτί ή το απλό κουμπιουτεράκι, εκεί αναλάμβάνουν δράση τα πακέτα αριθμητικών υπολογισμών για να κάνετε τη δουλειά σας σωστά και (μερικές φορές) εύκολα. Σε αυτό το άρθρο, συγκρίνουμε τα Scilab, Οctave, Sage, Euler, Matlab...

Δημιουργία-Επεξεργασία υπότιτλων με το Gaupol.

 Το Gaupol είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας υποτίτλων για Unix-like συστήματα και windows.
Μπορείτε να το κατεβάσετε από την σελίδα του  http://home.gna.org/gaupol/
ή από τα αποθετήρια της διανομής σας.

Ας δούμε τις βασικές λειτουργίες του για να φτιάξουμε τους δικούς μας υπότιτλους για ένα βίντεο.

1) Ανοίγουμε το Gaupol και δημιουργούμε ένα νέο αρχείο.

PreciseCalc 20 (ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ)

Κυκλοφόρησε η έκδοση 20!

Για οσους δεν ξερουν:
Το PreciseCalc είναι ένα υπολογιστικό φύλλο που θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τα οικονομικά σας και γενικά τις δουλιές σας!
Ειναι 100% συμβατο με το LibreOffice 3.3+ ή με το M$ office 2007+ (καλα , θεωρητικά του γράφω...)
Πλέον έχει μεταφραστεί όλόκληρο στα Αγγλικά΄.

Που το κατεβάζω?
Πάτε στο http://www.preciseproducts.blogspot.gr/p/precisecalc.html και πατατε το Download

Heron Calc 3 Beta 2 (ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ)

Ηeron Calc 3 Beta 2
Καλησπέρα παιδιά,

Ήρθε η δεύτερη beta της 3ης γενειάς Heron Calc

Το Heron Calc 3 Beta 2 έχει τα εξής νέα χαρακτηριστικά :

*Πλέον Συμβατό με Microsoft Office 2007+

*Γρηγορότερο άνοιγμα

* Περισσότερες εφαρμογές  έχουν νέο UI

*Νέο φύλλο με ονομασία : Ποιό μεταφορικό μέσο χρησιμοποιούν οι μαθητές για να πάνε σχολείο ; 

Bleachbit: Καθαρισμός του δίσκου και μεγαλύτερη ανωνυμία

Η εφαρμογή Bleachbit είναι ανοικτού κώδικα και θα την βρούμε στις περισσότερες, αν όχι σε όλες τις διανομές Linux. Αναλαμβάνει να μας απελευθερώσει χώρο απο το δίσκο αλλά και να μας εξασφαλίσει μεγαλύτερο βαθμό ανωνυμίας διαγράφοντας διάφορα αρχεία και κατάλοιπα εφαρμογών.

Ας δούμε όμως μερικά απο τα χαρακτηριστικά του:

Batubuntu

Το batubuntu είναι μια διανομή linux η οποία βασίζεται στο ubuntu. Έχει προεγκατεστημένο το Google Chrome για να βλέπετε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, το Adobe Flash για να βλέπετε διάφορα πράγματα από το διαδίκτυο και το k3b για να για γράφετε αρχεία σε δίσκους CD.

Επίσης το batubuntu περιλαμβάνει το πολύ αγαπημένο περιβάλλον εργασίας του GNOME 2.

Εικόνα:

Voyager (Xubuntu) 14.04 review

Το Voyager είναι μια γαλλική διανομή που στηρίζεται στο Xubuntu. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια διαμόρφωση του Xubuntu που όμως έρχεται με πολύ έξυπνες ιδέες και με εφαρμογές που θα φανούν χρήσιμες στους προχωρημένους χρήστες αλλά και θα εντυπωσιάσουν τους αρχάριους. Η έκδοση αυτή αποκτά και μεγαλύτερη σημασία αφού στην πραγματικότητα στηρίζεται στο Ubuntu 14.04 LTS που θα έχει υποστήριξη και αναβαθμίσεις για αρκετά χρόνια.

Manjaro Xfce review

Η διανομή Manjaro βασίζεται στο Arch Linux αλλά προσπαθεί να κάνει το Arch πιο προσιτό για τους χρήστες. Η διαδικασία εγκατάστασης του είναι πιο φιλική και το κυριότερο μετά το τέλος της τα πάντα είναι έτοιμα και προεγκατεστημένα. Παράλληλα διατηρεί την απλότητα του Arch αλλά και τη συμβατότητα με αυτό.  Επίσης, το Manjaro είναι μια κυλιόμενη διανομή όπως και το Arch, αν και όπως φαίνεται αναβαθμίζεται λιγότερο συχνά. Περίπου ανα δυο μήνες.

Salix 14.1 Xfce review

Το Salix είναι μια ευρωπαική διανομή με έντονη την ελληνική παρουσία και βασίζεται στο Slackware. Με διάφορα εργαλεία όπως το slapt-get και τα Salix tools κάνει πιο φιλικό το Slackware για τους περισσότερους διατηρώντας όμως την συμβατότητα ανάμεσα στις δυο διανομές. Έτσι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν άφοβα την τεκμηρίωση του Slackware αλλά και να χρησιμοποιήσουν πολλά επιπλέον πακέτα με τη βοήθεια των slackbuilds που έχουν φτιαχτεί για το Slackware 14.1. Ας δούμε όμως τι καινούργιο μας φέρνει η τελευταία έκδοση.

Alien Arena: Το απόλυτο Sci-Fi FPS του open source

Αν σας άρεσαν τα κλασικά παιχνίδια όπως το Unreal Tournament , Quake και Doom, τότε θα λατρέψτε το Alien Arena!

FreeBSD 10 - Όλο και πιο μακριά απο την GPLv3

Το FreeΒSD είναι ένα τύπου Unix λειτουργικό σύστημα που έχει πολλές ομοιότητες με το Linux αν και βρίσκεται λίγο πιο κοντά στη Unix λογική σε σχέση με τις περισσότερες διανομές. Παλαιότερα κατείχε ένα μεγάλο μερίδιο στις server εγκαταστάσεις αλλά τα τελευταία χρόνια έχει υποχωρήσει αρκετά, χάνοντας αρκετό κόσμο κυρίως απο το Linux. Ένα παράδειγμα είναι η γνωστή υπηρεσία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Hotmail που έτρεχε σε FreeBSD. 

Πολλοί είναι οι χρήστες που εντυπωσιάζονται απο τις δημιουργίες πανέμορφων Conky themes απο διάφορους χρήστες. Ειδικά οι αρχάριοι όμως απογοητεύονται αφού μόλις πάνε να δημιουργήσουν κάτι ανάλογα μπερδέυονται με τα αρχεία ρυθμίσεων του Conky αλλά και με τις ιδιαιτερότητες που έχει κάθε διαφορετικό περιβάλλον εργασίας.

Sabayon 14.01 Xfce review

To Sabayon είναι μια ιταλική διανομή που βασίζεται στο Gentoo. Η διαφορά τους είναι πως είναι φιλικότερο απο τη μητρική διανομή πράγμα που οφείλεται τόσο στον εγκαταστάτη με γραφικά που διαθέτει όσο και στο οτι δεν είναι απαραίτητη η μεταγλώττιση των πακέτων απο των πηγαίο τους κώδικα. Επίσης, το Sabayon είναι "κυλιόμενο" και εφόσον το εγκαταστήσουμε μια φορά μπορούμε να περνάμε απο έκδοση σε έκδοση χωρίς να χρειάζεται η εκ νέου εγκατάσταση του. Φυσικά κάθε κυλιόμενη διανομή που σέβεται τον ευατό της έρχεται και με φρέσκα πακέτα. Ας δούμε όμως τι νέα στοιχεία μας φέρνει η έκδοση 14.01.

Linux Mint 16 "Petra" review

Κάθε έκδοση του Linux Mint είναι είδηση για το οικοσύστημα του Linux αφού πρόκειται για μια απο τις πιο εύχρηστες και φιλικές διανομές. Ας δούμε λοιπόν τι νέο μας φέρνει το Linux Mint 16 με την κωδική ονομασία Petra.

Εγκατάσταση

OpenSuse 13.1 review

Το OpenSuse είναι μια απο τις πρώτες διανομές που κατάφερε να δώσει ένα φιλικό περιβάλλον εργασίας ακόμα και για τους νεοφώτιστους στον κόσμο του Linux. Ταυτόχρονα όμως ικανοποιούσε και τους προχωρημένους χρήστες με το πλήθος των πακέτων που προσφέρει αλλά και με το πανίσχυρο Yast. Το OpenSuse 13.1 μας ενδιαφέρει ακόμα περισσότερο αφού θα υποστηρίζεται για επιπλέον 18 μήνες σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις.

Voyager 13.10 review

Με την εμφάνιση του Ubuntu 13.10 εμφανίστηκαν και τα παράγωγα του αλλά και άλλες διανομές που στηρίζονται έμμεσα σε αυτό. Μια απο τις διανομές που τράβηξε την προσοχή μας στο παρελθόν ήταν το Voyager. Πρόκειται για μια γαλλική διανομή που στηρίζεται στο Xubuntu και έρχεται με ένα ιδιαίτερα καλλωπισμένο περιβάλλον εργασίας και με πολλές πρωτοτυπίες.

Slackware 14.1 review

Έπειτα απο 14 μήνες συνεχούς ανάπτυξης η μακροβιότερη διανομή Linux έφτασε στην έκδοση 14.1. To Slackware κάποτε ήταν η δημοφιλέστερη διανομή. O δημιουργός του όμως αρνήθηκε να ακολουθήσει τη μόδα και παρόλο που σήμερα δεν διεκδικεί το σκήπτρο της δημοφιλίας απο διανομές όπως το Mint ή το Ubuntu, παραμένει με ένα αρκετά μεγάλο αριθμό αφοσιωμένων χρηστών. 

Slackel Openbox 5.0

 Το Slackel 5.0 Openbox κυκλοφόρησε. To Slackel βασίζεται στο Slackware και στο Salix.

Περιλαμβάνει τον πυρήνα Linux 3.10.16 και τις τελευταίες αναβαθμίσεις προγραμμάτων από την τρέχουσα έκδοση του Slackware.

Ο ncurses εγκαταστάτης περιλαμβάνει την επιλογή της εγκατάστασης του Lilo ή του Grub boot loader. Μετά την εγκατάσταση οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο grubconfig για να ξαναεγκαταστήσουν το grub ή να αλλάξουν ένα υπάρχον σύστημα που χρησιμοποιεί το Lilo σε Grub boot loader.

Ubuntu GNOME :To Ubuntu με Gnome-Shell

To Ubuntu GNOME είναι το γνωστό μας Ubuntu ....μόνο που αντί για το σπαστικό (για τους περισσότερους) Gnome-Unity ... έρχεται με το Gnome-Shell !  H έκδοση 13.04 κυκλοφόρησε στις 2013/04/25 ,δηλαδή λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του Ubuntu 13.04 !Το Ubuntu GNOME κυκλοφορεί σε DVD ,άρα είναι καλοταϊσμένο  (Αν και έχουμε κρίση :Ρ) με πολλές εφαρμογές !

Για όσους ενδιαφέροντα για την 13.10-beta1  ,έχει κυκλοφορήσει ήδη !

Slackel 4.0 Openbox (review)

Η διανομή Slackel βασίζεται στο Salix και στο Slackware. Η έκδοση που εξετάζουμε ξεφεύγει λίγο απο τα δεδομένα της διανομής η οποία προσανατολιζόταν κυρίως στο KDE 4 και στις σταθερές εκδόσεις των Slackware και Salix. To Slackel 4.0 είναι πιο μινιμαλιστικό αφού έρχεται με τον πανάλαφρο διαχειριστή παραθύρων Openbox και πιο φρέσκο ή και τολμηρό αν θέλετε, αφού διαθέτει πολλά πακέτα απο το τρέχων (current) δέντρο του Slackware. 

Εγκατάσταση

Tails - Μια διανομή που προσφέρει... αμνησία!

H διανομή Tails (The Amnesic Incognito Live System) βασίζεται στο Debian και έχει ως κύριο σκοπό την προστασία της ανωνυμίας και της ιδιωτικότητας των χρηστών.  Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να χρησιμοποιείται είτε μέσω ενός USB stick είτε να τρέχει ως Live-DVD. 

Lost Labyrinth: Ενα όμορφο RPG για να περνάτε την ώρα σας

Στην εποχή μας, τα παιχνίδια στους υπολογιστές απαιτούν ...αφοσίωση. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Όταν πληρώνεις με το μήνα για να παίζεις, θέλεις να νιώθεις ότι παίρνεις κάτι καλό σε αντάλλαγμα. Τι γίνεται όμως αν θες να παίξεις για ένα τέταρτο που έχεις ελεύθερο και δεν θες να δαπανήσεις ...μέρες για να μάθεις ένα παιχνίδι; Όπως πάντα, ο ανοικτός κώδικας δίνει τη λύση. Λέγεται Lost Labyrinth και διαφημίζεται ως το “dungeon παιχνίδι του διαλείμματος για καφέ”.

OpenBox: Μινιμαλιστικός διαχειριστής παραθύρων

Ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά του X server (που ειναι υπεύθυνος για τα γραφικά στο Linux μας) είναι, όπως λένε, η ελευθερία επιλογής. Το X παρέχει το "μηχανισμό, όχι την πολιτική". Δηλαδή δεν καθορίζει τη διακόσμηση και τη συμπεριφορά των παραθύρων, αυτό το αφήνει στο "διαχειριστή παραθύρων" (window manager). Βέβαια οι περισσότεροι νέοι χρήστες δεν γνωρίζουν αυτή τη λεπτομέρεια και δεν εξασκούν το... δικαίωμα τους να επιλέξουν ένα διαφορετικό διαχειριστή παραθύρων από εκείνο που εγκαθίσταται με τη διανομή τους.

Kwheezy 1.1 (review)

Όπως ίσως μαρτυρά και η ονομασία του, το Kwheezy είναι μια διανομή που βασίζεται στο Debian και έχει ως βασικό περιβάλλον εργασίας το KDE. Για την ακρίβεια, θα λέγαμε πως δεν είναι και ακριβώς μια διανομή αλλά περισσότερο ένας προρυθμισμένος Debian-KDE εγκαταστάτης.

Super Tux: Ο κλώνος του Super Mario Bros για linux

To Super Tux είναι ένα 2D παιχνίδι βασισμένο στο Super Mario Bros. Ο Tux (το logo τoυ linux)  είχε πάει βόλτα μαζί με την αγαπημένη του πιγκουίνα, όταν ξαφνικά  από τον ουρανό ένας κακός αρπάζει την κοπέλα του  και φεύγει με το αερόστατό του.

Αποστολή σου είναι να περάσεις τους 26 κόσμους που είναι είτε με πάγο είτε με χώμα και να πας στο κάστρο και να σώσεις την αγαπημένη σου!

Tellico: Διαχειριστείτε τις συλλογές σας

Τι χρειαζόμαστε όταν έχουμε εκατοντάδες GB με δεδομένα; Ένα πρόγραμμα για να διαχειριζόμαστε τις συλλογές μας. Ακριβώς αυτό κάνει το Tellico, μια εφαρμογή διαχείρισης συλλογών.

Powermanga: Φέρτε πίσω τα coin-ops των 80s!

Στους παλιούς θα θυμίσει παιχνίδια στο Sega Mega Drive πάνω στην παλιά έγχρωμη τηλεόραση. Στους νεότερους θα φανεί σαν ρετρό fun, ένα διάλειμμα από τα ρεαλιστικά 3D γραφικά. Γι' αυτό μας αρέσει το Powermanga!

Εspeak: Κάντε το Linux να σας μιλάει ελληνικά

Οσοι "έζησαν" την εποχή των home computers (Amiga, Atari ST, κλπ), θα θυμούνται το δέος που νιώθαμε με τη σύνθεση φωνής, τη δυνατότητα να ακούς λέξεις ή φράσεις από υπολογιστές με ελάχιστη επεξεργαστική ισχύ*. Κάτι αντίστοιχο κάνει το Espeak στο Linux και με ιδιαίτερη επιτυχία καθώς μιλάει ακόμα και Ελληνικά.

Xye: Ενα παιχνίδι για να εξασκήσετε τη λογική σας

Σε περίπου πέντε δισ. χρόνια, ο μικρός ήλιος μας θα έχει γίνει ένα κόκκινο αστέρι-γίγας πριν καταρρεύσει καταστρέφοντας τα πάντα στη Γη με ένα σαρωτικό κύμα. Ακόμα όμως κι εκείνη την ύστατη στιγμή, κάποιοι άνθρωποι θα διαξιφίζονται πάνω στο υπέρτατο ερώτημα: είναι τα καλά γραφικά απαραίτητα για ένα καλό παιχνίδι;

Nuvola: Παίξτε μουσική κατευθείαν από το... cloud

O Nuvola Player είναι μια εφαρμογή για το Linux που ενσωματώνει γνωστές υπηρεσίες ιντερνετικής μουσικής στην επιφάνεια εργασίας μας, αρκεί να είναι Gnome, Unity ή Xfce.

Ο τίτλος του παιχνιδιού αυτού παραπέμπει σε κάτι ανάμεσα στα slash'em up platforms και τα δοξασμένα RPG της δεκαετίας του 1990, με ολίγη από Lord of the Rings. Σωστά; Λάθος! Πρόκειται για ένα φανταστικό παζλ στη λογική του Tetris.

Celtx: Εργαλείο pre-production για να γράψεις το δικό σου σενάριο!

Κρύβετε έναν συγγραφέα μέσα σας; Tο Celtx (που προφέρεται ως 'keltics') είναι μια σουίτα pre-production, δηλαδή το κατάλληλο εργαλείο για να γράψετε μυθιστορήματα, σενάρια ή θεατρικά έργα ή ακόμα και σενάρια για κόμικς.

Workrave: Γλυτώστε τους τραυματισμούς λόγω χρήσης υπολογιστή

Οσοι ασχολούμαστε με υπολογιστές αρκετό καιρό έχουμε συνήθως ακουστά το “σύνδρομο” Repetitive Strain Injury (RIS). Ίσως κάποιοι να το έχετε πάθει κιόλας, αν ασχολείστε με προγραμματισμό ή εργάζεστε πολύ με υπολογιστές. Οι δουλειές αυτές συνδέονται συχνά με συμπτώματα του RIS, όπως πόνοι από αφύσικες θέσεις εργασίες και μουδιασμένα μέλη, και μπορεί να εμφανιστούν και σε ένα περιστασιακό χρήστη υπολογιστή.

Synfig Studio: Σουίτα για επαγγελματικό animation

Γνωρίστε το Synfig Studio, μια ανοικτού κώδικα εφαρμογή για παραγωγή 2D animation με επαγγελματικές προδιαγραφές, χωρίς να χρειάζεται να φτιάχνετε καρέ καρέ τα πάντα!

Gone Home: Ατμοσφαιρικό adventure στα χνάρια του Myst

Αν ρωτήσετε τους παλιούς παίκτες adventures θα σας πουν ότι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του είδους ήταν το θρυλικό Myst. Δύσκολοι γρίφοι, φανταστικά τοπία και απολαυστική μουσική υπόκρουση. Κάτι τέτοιο αλλά με μοντέρνα γραφικά είναι το Gone Home.